Jakeluongelmista kärsivä Posti lupaa toimittaa joulukortit perille tänäkin vuonna aattoon mennessä

Postin jakelussa eletään kiireen osalta normaalia joulusesonkia, joskin pakettimäärä näyttäisi olevan hienoisessa kasvussa viime vuoteen verrattuna.

posti
Joulupostin kuoria postin lajittelukeskuksessa.
Anna Nevalainen / Yle

Postin Pohjois-Suomen aluepäällikön Tomi Huhtalan mukaan Postilla työskentelee kaiken kaikkiaan noin 3200 jouluapulaista. Jakeluun Pohjois-Suomen alueelle heitä on palkattu noin sata. Lisäksi joulupostin määrään on varauduttu muun muassa kalustolla ja pakettiautomaattitäydennyksiä hoidetaan useampia kertoja.

Huhtala vakuuttaa, että postit jaetaan perille jouluaattoon mennessä kuten aiempinakin vuosina.

– Ainahan varmasti meillä haasteita tulee, niin kuin joka vuonna on. Kun ihmiset tekee, niin tietenkään niiltä ei voida välttyä. Mutta siitä lähdetään, että kyllä me edelleenkin joulupostit jouluksi tuodaan itselle kenellekin asiakkaalle.

Joulupostin ruuhka-aika

Huhtalan mukaan alustavasti näyttäisi, että pakettimäärä olisi hienoisessa kasvussa viime vuoteen verrattuna. Tällä viikolla jakelussa on kaiken kaikkiaan noin miljoona pakettia. Joulupakettien osalta ruuhka on alkanut jo viime viikkoina.

Muuten jakelussa eletään normaalia joulusesonkia eikä kiire paina tavallista enempää. Joulukorttien ja kirjepostin osalta ruuhkahuippu alkaa tällä viikolla.

– Kunhan lähetyksissä on osoitteet kirjoitettu oikein, niin tuodaan postit tänäkin vuonna perille, Huhtala lupaa.

Kotimaan postimerkillisten joulutervehdysten viimeinen lähetyspäivä on keskiviikko 14. joulukuuta, kotimaan postipakettien lähetystavasta riippuen tiistai 20. päivä tai keskiviikko 21. päivä.