Tuomari torjui esityksen äänten tarkistuslaskennasta Pennsylvaniassa

Vihreiden presidenttiehdokas Jill Stein on koettanut saada Pennsylvanian, Michiganin ja Wisconsinin äänet uudelleen laskettaviksi.

USA:n presidentinvaali
Yhdysvaltain vihreän puolueen presidenttiehdokas Jill Stein.
Yhdysvaltain vihreän puolueen presidenttiehdokas Jill Stein on halunnut selvittää, onko Wisconsinin, Michiganin ja Pennsylvanian ääntenlaskennassa epäselvyyksiä. AOP

Yhdysvalloissa liittovaltion tuomari on torjunut aloitteen presidentinvaalien äänten tarkistuslaskennasta Pennsylvanian osavaltiossa. Esitystä on ajanut vihreiden presidenttiehdokas Jill Stein.

Stein on pyrkinyt siihen, että Pennsylvanian lisäksi myös Michiganissa ja Wisconsinissa annetut äänet laskettaisiin uudestaan. Republikaanien Donald Trump päihitti demokraattien Hillary Clintonin niukasti kaikissa kolmessa osavaltiossa.

Michiganissa liittovaltion tuomari pysäytti tarkistuslaskennan, ja Wisconsinissa laskennan on määrä valmistua vielä maanantaina.

Kun noin 95 prosenttia Wisconsinin äänistä oli laskettu uudestaan, Clinton oli saanut 25 lisä-ääntä, mutta hän oli edelleen noin 22 000 äänen päässä Trumpista.

Lähteet: AP, Reuters