Kokemäen valtuusto linjaa: Risten koulu saa jatkaa

Kokemäen kaupunginvaltuusto teki äänestyspäätöksen Risten koulun kohtalosta maanantai-iltana.

Riste, Kokemäki
Kokemäen valtuusto
Kokemäen valtuusto päätti antaa Risten koulun jatkaa.Kokemäen kaupunki

Kokemäen Risten koulu saa jatkaa. Valtuusto päätti hyväksyä koulun jatkumisen myös ensi kesän jälkeen tiukan äänestyksen jälkeen äänin 14–13.

Kaupungin johto esitti aiemmin koulun sulkemista ensi syksynä. Esillä oli myös vaihtoehto, että koulu lakkautettaisiin vuonna 2018.

Kokemäen valtuusto oli jo aiemmin päättänyt koulun sulkemisesta säästöohjelmassaan. Kaupunginhallitus ei kuitenkaan suostunut kannattamaan sulkemista vaan esitti valtuustolle äänestyksen jälkeen, että koulun toimintaa jatkettaisiin toistaiseksi.

Pieni koulu

Risten koulussa on ennusteen mukaan vuonna 2019 alle 30 oppilasta ja vuoteen 2023 mennessä oppilasmäärä laskee entisestään. Lakkauttamisen jälkeen oppilaat siirrettäisiin Tulkkilan kouluun.

Risten koulun vuosikustannukset ovat noin 250 000 euroa. Lakkautus olisi tuonut virkamiesten mukaan noin 100 000 euroa. Koulun säilyttämisen puolesta jätettiin adressi, jonka oli allekirjoittanut 132 ihmistä.

Kokemäki on viime vuosina karsinut kouluverkkoaan. Viime lukuvuoden jälkeen lakkautettiin Peipohjan ja Korkeaojan koulut.