1. yle.fi
  2. Uutiset

Herätys: Rakennusalalla pyyhkii hyvin, eduskunnan yö meni kokoustaen, mutta Lucia tuo valoa pimeyteen

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Vuoden 2016 Lucia-neito Ingrid Holm.
Vuoden 2016 Lucia-neito Ingrid Holm.Marcus Rosenlund / Yle

Rakennusalalla ja teollisuudessa parhaat työllisyysnäkymät

Suomen parhaat työllisyysnäkymät ovat nyt rakennusalalla ja teollisuudessa. Sen sijaan hotelli- ja ravintola-alalla näkymät ovat huonoimmat. Tulos selviää henkilöstöalan yrityksen Manpowerin työmarkkinabarometrista.

Suomi vetää edelleen sijoituksia ulkomailta

Suomi kiinnostaa edelleen ulkomaalaisia sijoittajia. Finpro on selvittänyt Suomeen tehtyjen ulkomaisten investointien lukumäärää. Etenkin terveydenhuoltoala on houkutellut sijoittajia.

Talvivaaran ex-johtaja oikeudessa

tehdas
Talvivaara

Talvivaaran kaivoksen entinen johtaja Lassi Lammassaari on tänään Helsingin käräjäoikeudessa vastaamassa syytteisiin sisäpiiritiedon väärinkäytöstä. Lammassaari kiistää syytteet. Jo aiemmin hänet on kahden muun johtajan kanssa tuomittu sakkoihin ympäristön turmelemisesta.

Poliisin voimankäytössä äkillinen kasvu

Poliisin voimankäyttö sekä virkavallan vastustaminen ovat tilastojen valossa kasvaneet huomattavasti. Viisitoista vuotta sitten virkamiestä vastustettiin enemmän tai vähemmän väkivaltaisesti vajaa 900 kertaa. Viime vuonna tapauksia oli jo yli 1500.

Eduskunta väänsi kättä päivystysuudistuksesta myöhään yöhön

Eduskunta keskusteli pitkälle yöhön venyneessä täysistunnossaan terveydenhuolto- ja sosiaalihuoltolakien muuttamisesta. Illan kolmas täysistunto, jossa päivystysasian käsittelyä jatkettiin, keskeytettiin hieman puolenyön jälkeen ja täysistunnossa siirryttiin seuraaviin asioihin.

Lucia tuo valon pimeyden keskelle

Lucia-neito
Seppo Sarkkinen / Yle

Tämänvuotiseksi Lucia-neidoksi on valittu kemiönsaarelainen Ingrid Holm. Tämä päivä on Lucia-neidolle kiireinen, keikkaa riittää aamusta iltamyöhään. Kysyimme Holmilta etukäteen, mitä hän päivältä odottaa.

Trump siirsi talouteen keskittyvän tiedotustilaisuutensa tammikuulle

Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump on siirtänyt huomiselle suunnitellut tiedotustilaisuuden tammikuulle. Hänen odotettiin keskittyvän puheessaan nimenomaan talouteen ja kertovan siitä, miten hän yhdistää presidenttiyden ja omat bisneksensä.

Donald Trump.
Peter Foley / EPA

Aleppon julmuudet ovat hälyttäviä

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on hyvin huolissaan Aleppon siviiliuhreista. Julmuudet kaupungissa kohdistuvat nimen omaan siviileihin, joiden joukossa on paljon naisia ja lapsia.

Lue seuraavaksi