1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lehdistötilaisuus

Trump siirtää odotetun lehdistötilaisuuden tammikuulle

Yhdysvalloissa tulevan presidentin Donald Trumpin talouteen keskittyvää tiedotustilaisuutta on odotettu jo viikkoja. Nyt tilaisuus siirtyy ja Trump keskittyy kabinettinsa muodostamiseen.

Lehdistötilaisuus
Donald Trump.
Donald Trump.Albin Lohr-Jones / EPA

Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump siirtää torstaille aiotun tiedotustilaisuuden tammikuulle. Tilaisuus oli ilmoitettu pidettäväksi 15. joulukuuta ja se olisi keskittynyt talouteen.

Yhdysvalloissa tiedotustilaisuutta on odotettu jo monta viikkoa. Lupauksensa mukaan Trump olisi siinä kertonut näkemyksiään ja toimintatapojaan siitä, miten hän yhdistää bussineksensä ja presidenttiyden.

Bloomberg Newsin (siirryt toiseen palveluun) mukaan tiedotustilaisuus järjestetään nyt vasta tammikuussa. Trump aikoo sen sijaan keskittyä kabinettinsa muodostamiseen ja todellisten kykyjen saamiseen huippuvirkoihin. Myös Fox News (siirryt toiseen palveluun)uutisoi aiheesta.

Trumpin avustajien mukaan Trump haluaa nyt aikaa nimitysten tekemiseen. Hän valmistelee uusia nimityksiä ja mahdollisesti julkistaa ulkoministerinsä tiistaina.

Trump astuu virkaan 20. tammikuuta.

Lähteet: Reuters