Kaupunginvaltuusto hyväksyi Lappi Areenan siirtymisen Rovaniemen kaupungille

Asiasta keskusteltiin, mutta päätös syntyi yksimielisesti.

Tapahtumahallit ja -areenat
Lappi Areenan uuden hallin jää kiiltelee vielä sileänä.
Lappi Areenan pääkäyttäjiä ovat Rovaniemen Kiekko ja Rovaniemen taitoluistelijat.Jarmo Honkanen / Yle

Rovaniemen kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantain kokouksessaan Lappi Areena -hallin siirtymisen kaupungin omistukseen. Ennen päätöstä käytiin keskustelua, mutta hallikauppa hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaupungin vastuulle siirtyy Kuntarahoitus Oy:n vuonna 2014 myöntämä 1,6 miljoonan euron suuruinen laina. Kaupunginkamreeri Jussi Päkkilä kertoo, että kyse on 20 vuoden lainasta eli takaisinmaksuaikaa on jäljellä 18 vuotta. Lainan lyhennykset korkoineen vievät kaupungin rahoista noin 140 000 euroa vuosittain.

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä luovuttaa halliyhtiön osakkeensa kaupungille muodollisella yhden euron hinnalla.

Tansseissa
Jääurheilun lisäksi Lappi Areenalla järjestetään muun muassa messuja, konsertteja, kokouksia ja Rovaniemen lukiolaisten vanhojentanssit.Miikka Miinala / Yle

Muutoksiin lähdettiin, sillä Lappi Areenan kiinteistöyhtiö ei ole pystynyt lyhentämään lainojaan, vaan tulot ovat riittäneet ainoastaan käyttömenoihin. Suurin osa tuloista tulee Santa Sportin maksamasta vuokrasta, jota ei voi korottaa sopimussyistä.

Lappi Areena valmistui vuonna 2003 ja toissa vuonna hallia laajennettiin harjoitusjäähallilla. Hallit vuokrattiin neljä vuotta sitten Santa Sportille.

lisätty klo 14.10 tiedot lainan takaisinmaksusta kaupunginkamreeri Päkkilän kommenttien perusteella