Kuopion valtuustoryhmille toimintarahaa kaupungilta

Valtuustoryhmät saavat ensi vuoden alusta alkaen rahallista tukea toimintaansa.

kunnanvaltuustot
Kuopion kaupunginvaltuusto koolla
Sakari Partanen / Yle

Kuopion valtuustoryhmät saavat ensi vuoden alusta käyttöönsä uudenlaista rahoitusta. Jokaiselle valtuustoryhmälle voidaan myöntää tukea enintään 2 000 euroa vuodessa. Lisäksi jokaista valtuutettua kohden voidaan myöntää vielä 1 000 euroa lisää.

Kuopion ja Juankosken kaupunkien osayhteisvaltuustossa päätös tuesta syntyi äänestyksen jälkeen äänin 52–17, yksi valtuutettu äänesti tyhjää.

Valtuustoryhmät saavat käyttää tukea demokratian edistämiseen. Tuki on tarkoitettu valtuustoryhmien niiden sisäiseen toimintaan sekä kunnan asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien edistämiseen.

Kaupunki on varannut uuteen valtuustotukeen ensi vuodelle yhteensä 86 000 euroa. Ryhmät eivät saa rahoja automaattisesti, vaan kaupunki myöntää tukea toteutuneita laskuja vastaan. Valtuustoryhmän on myös tehtävä tuen käytöstä ja kustannuksista kirjallinen ennakkosuunnitelma.

Kuopion valtuustoon valitaan kevään kuntavaaleissa 59 valtuutettua. Se on myös uuden kuntalain määrittelemä vähimmäismäärä Kuopion kokoiselle kaupungille.

Nyt valtuutettuja on 72. Kesken vaalikauden valtuustoon tuli mukaan Maaninka-liitoksen myötä kuusi valtuutettua ja syksyllä mukaan tuli vielä seitsemän juankoskelaisvaltuutettua. Juankoski liittyy osaksi Kuopiota vuodenvaihteessa.

Juttua tarkennettu 13.12: Korjattu maininta puolueen saamasta tuesta valtuustoryhmän saamaksi tueksi ja tarkennettu tuen käytön ehdon sanamuotoa.