1. yle.fi
  2. Uutiset

Yllättävä ehdotus: Taidemuseo tavarataloon Lahden keskustassa

Lahti Cityn toiminnanjohtaja Janne Viitamies ehdottaa, että Aleksanterinkadulle Sokokselle toteutetaan Taide- ja muotoilukeskus.

museot
Lahden Sokos Aleksanterinkadulla
Lahden Sokos AleksanterinkadullaVihtori Koskinen / Yle

Keskustan kehittämisyhdistys Lahti Cityn toiminnanjohtaja Janne Viitamies suunnittelee, että Lahden keskustaan Aleksanterinkadulle Sokokselle toteutetaan Taide- ja muotoilukeskus LARS.

Se parantaisi Viitamiehen mukaan keskustan ilmettä ja parantaisi Lahden elinvoimaisuutta.

Taide- ja muotoilukeskus vuokraisi Sokokselta näyttelytilaa noin 3500 neliömetriä. Taide- ja muotoilukeskus aloittaisi vuoden 2019 alussa.

"Pyyhimme pölyt museon manttelista"

Lahden kaupungin museojohtaja Timo Simanainen on osallistunut aktiivisesti työryhmän työhön. Hänen mukaansa taide- ja muotoilukeskus pystyisi kasvattamaan kävijämäärää ja Lahden matkailua kansainvälisesti.

– Mielestäni alustavasta suunnitelmasta tuli hyvin innostava. Erinomainen sijainti ja suuri yhtenäinen tila mahdollistavat museotoiminnan uudistamisen Lahdessa. Pyyhimme pölyt mueson manttelista.

Osuuskauppa Hämeenmaa mukana

Osuuskauppa Hämeenmaa omistaa kiinteistön.

Osuuskauppa Hämeenmaan toimialajohtaja Jouni Viljanen sanoo, että Hämeenmaa on valmis investoimaan Sokoksen kiinteistön kehittämiseen.

Osuuskauppa Hämeenmaa aikoo käynnistää projektin jatkosuunnittelun kaupungin kanssa jo tänä talvena.

Investointien ja vuokran suuruus pyritään selvittämään kevääseen mennessä.

Lahti Regionin toimitusjohtaja: Tärkeää matkailulle

Lahti Regionin toimitusjohtajan Raija Forsmanin mielestä uudenaikaisen ja riittävän suuren keskuksen aikaansaaminen olisi tärkeää kaupungin matkailuelinkeinojen näkökulmasta. Forsmanin mukaan Taide- ja muotoilukeskus kehittäisi Lahtea kulttuurikaupunkina.

– Uusi keskus ja näyttelytoiminnan uudistaminen hyödyttäisivät matkailuamme, Forsman sanoo.

Lahden kaupunki tiedotti asiasta tänään.

Lue seuraavaksi