1. yle.fi
  2. Uutiset

Sorsapuistoon nousi komea hevosenkenkäkatsomo – Ilveksen ulkoilmaotteluihin mahtuu 13 000 katsojaa

Kiekkofanit suuntaavat viikonloppuna jääkiekon ulkoilmatapahtumaan Tampereen Sorsapuistoon.

Tampereen Ilves (Jääkiekon Miesten Liiga)
Jääkiekkokaukalo ja katsomo Tampereen Sorsapuistossa
Katso videolta, millaiinen jääkiekkopyhättö Sorsapuistoon on noussut.

Tampereen Sorsapuisto alkaa olla valmiina jääkiekon suureen viikonlopun kiekkotapahtumaan. 13 000 fania vetävään katsomoon pääsee perjantaina jännittämään Ilveksen ja Tapparan taistoa, ja lauantaina Ilves mittelee HIFK:n kanssa.

– Sorsapuistoon on noussut komea hevosenkenkäkatsomo. Se tuo katsojat ihan siihen kentän viereen ja kaukalokin on läpinäkyvä. Nyt on ensimmäinen ulkoilmapeli, jossa oikeasti näkee pelin, hehkuttaa Ilveksen toimitusjohtaja Esa Honkalehto.

Hän ennakoi tunnelman nousevan katsomossa korkealle, vaikka kaikki paikat ovatkin seisomapaikkoja.

– Katsomossa on ulkoilmaa, makkarankäryä ja läpiseviä nahkahanskoja. Niistä tulee ihan oma fiiliksensä.

Katsomorakenteiden kuljettamiseen Tampereelle tarvittiin yhteensä 14 rekka-autoa. Rauta tuli Ruotsista, ja sen pystyttäjät tulivat Tsekistä. Esa Honkalehdon mukaan kotimaasta ei löytynyt yritystä, joka olisi pystynyt pystyttämään katsomon 13 000 ihmiselle.

Ilveksen kirstu kilisee

Iso ulkoilmatapahtuma tuo merkittävästi helpotusta myös Ilveksen talouteen.

– On tällä merkitystyä sekä Ilveksen taloudelle että imagolle. Silti yksi tapahtuma ei pelasta koko taloutta, kun alijäämää on monelta vuodelta, sanoo Honkalehto.

Ulkoilmaottelut ovat nykyisin aika harvinaista herkkua. Tällä kaudella SM-liigassa on vain nämä kaksi tulevana viikonloppuna Sorsapuistossa pelattavaa ottelua.

Edellinen Tampereen ulko-ottelu oli paikallispeli, kun Tappara ja Ilves kohtasivat Ratinassa 2013. Ottelu päättyi Tapparan voittoon 1-0.

Lue seuraavaksi