Liigaan nousseelle JJK:lle puuhataan pikavauhtia korvaavaa kenttää

Harjun stadionin remontti siirtää jalkapallon Veikkausliigaan nousseen jalkapalloseura JJK:n pelit ensi kaudella Viitaniemen liikuntapuistoon. Korvaava kenttä on tarkoitus saada liigalisenssin vaatimaan kuntoon ennen keväällä alkavaa kautta.

JJK Jyväskylä
JJK:n pelaajat: JJK juhlii liiganousua vuoden 2016 syksyllä.
Simo Pitkänen / Yle

Jyväskylän kaupunki ja Veikkausliigaan noussut JJK Jyväskylä ovat aloittaneet pikavauhtia selvityksen seuran pelien siirtymisestä ainakin tulevaksi kaudeksi Viitaniemen liikuntapuistoon, koska Harjun stadiolla alkaa remontti ensi kesäkuussa remontti.

Kauden ensimmäinen kotipeli JJK:lla on huhtikuun alkupuolella ja se olisi tarkoitus pelata "Nisulan montun" tekonurmella.

Liigalisenssi muun muassa vaatii, että seuralla on peleissään katettu, 1500:n kuppi-istuimen katsomo.

Kaupungin palvelujohtaja Ari Karimäen mukaan kaupunki on aloittanut selvityksen korvaavana kentän ja katsomon muutostöistä.

– Meillä on jo käsitys suurin piirtein siitä, minkä verran katsomoelementit voisivat maksaa. Lisäksi täytyy miettiä kaikki oheistoiminnot ja yleisö-wc:t.

Karimäen mukaan pohdintaa vaatii myös se, miten nopeasti liikuntapuistossa voidaan siirtyä joustavasti talvikaudesta kesään, sillä alue on varsin ahdas.

– Eikä kaikkea ole vielä keretty edes pohtimaan. Ratkaistavia asioita on paljon.

JJK:n toimitusjohtaja Janne Mönkkönen pitää Viitaniemeä kiinnostavana vaihtoehtona myös pysyvänä pelipaikkana, sillä lähes kaikilla liigaseuroilla on suunnitelmissa vähitellen siirtyä pelaamaan tekonurmelle.