Älylaitteet mittaavat terveyttä, tulevaisuudessa psyykeäkin – "Haaste on löytää tasapaino tietojen keräämiseen ja luovuttamiseen"

Äly puskee laitteiden lisäksi myös vakuutusalallekin. Muun muassa LähiTapiola ja OP ovat kehittäneet ihmisen elintapoihin ja kuntoiluun perustuvia vakuutustuotteita, joihin kuuluu terveydentilan aktiivinen mittaaminen

tekniikka
Älykello ranteessa.
Hyvinvoinnistaan ja kunnostaan kiinnostuneelle ihmiselle on tarjolla nykyään mitä hienoimpia teknisiä seurantalaitteita.Yle / Risto Ukkonen

Suo, kuokka ja Jussi, sykemittarit, aktiivisuusrannekkeet, älykellot, älyvaatteet, puettava elektroniikka ja esineiden internet, siinä pikainen kehityskulku ihmisen kuntoilun historiasta.

Asiakas saa palveluja ja laitteita hyvinvointinsa edistämiseen

Ville Niiranen

Hyvinvoinnistaan ja kunnostaan kiinnostuneelle ihmiselle on tarjolla nykyään mitä hienoimpia teknisiä seurantalaitteita.

Kuntoiluun kannustetaan myös työpaikoilla ja vakuutusyhtiöissäkin tuotteita mieititään jo ihmisten elintapojen mukaan.

Älyhenkivakuutus kannustaa terveellisiin elintapoihin

Vakuutusalalla muun muassa LähiTapiola ja OP ovat kehittäneet ihmisen elintapoihin ja kuntoiluun perustuvia vakuutustuotteita.

Autovakuutuksissa hyvistä ajotavoista on palkittu jo pitkään ja samansuuntainen ajatusmaailma on leviämässä myös henkilövakuutuksiin. Esimerkiksi OP on jo kokeillut terveellisiin elämäntapoihin perustuvaa vakuutusmaksuhinnoittelua.

Sitä voi verrata vaikka vakuutusyhtiöiden alennuskampanjoihin

Ville Niiranen

LähiTapiolan älyhenkivakuutuksessa ei ainakaan vielä palkitaan ihmisiä liikkumisesta ja terveellisistä elintavoista. Ihminen hyötyy hyvinvoinnistaan ja vakuutusyhtiö terveemmistä asiakkaistaan, kertoo LähiTapiolan uusien palvelujen johtaja Ville Niiranen.

– Asiakas saa palveluja ja laitteita hyvinvointinsa edistämiseen. Hyvinvoiva asiakas on jo arvo sinällään, mutta luonnollisesti mekin hyödymme hyvinvoivista asiakkaista.

Niiranen kertoo, että asiakkaat eivät juurikaan ole olleet kiinnostuneita tarkemmasta kunto- ja elintapaseurannasta, joka mahdollistaisi vakuutusmaksujen räätälöimisen elintapojen mukaan.

Teknologia tukee terveyttä

LähiTapiolan älyhenkivakuutuksessa asiakas saa perinteisen vakuutuksen lisäksi aktiivisuusrannekkeen, sähköisen terveystarkastuksen ja itsevalmennusohjelman.

– Sitä voi verrata vaikka vakuutusyhtiöiden alennuskampanjoihin, joissa ensimmäisen vuoden maksuja on alennettu. Toki tästä jää asiakkaalle pysyvämpi hyöty, toteaa uusien palvelujen johtaja Ville Niiranen.

Henkilöstö on yritysten avainresurssi

Olli-Pekka Ruuskanen

Älyhenkivakuutus tuli tarjolle alkuvuodesta ja Niirasen mukaan sen on hankkinut jo noin 10 000 ihmistä.

Marraskuussa yhtiö haki uusia ratkaisuja älytuotteidensa kehittämiseen koodaajien, kehittäjien ja startup-yritysten kanssa.

Tyky-päivistä henkilökohtaisempiin palveluihin

Useat yritykset kannustavat ja järjestävät työntekijöille mahdollisuuksia kuntoiluun ja itsestä huolehtimiseen.

Psyykkisenkin hyvinvoinnin mittarit ovat kehittyneet

Olli-Pekka Ruuskanen

– Henkilöstö on yritysten avainresurssi, ja yrityksiin on rakennettu erilaisia kannustinjärjestelmiä hyvinvoinnin tukemiseen kertoo Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun tutkimusjohtaja Olli-Pekka Ruuskanen.

–Tyky-päivillä on edelleen oma merkityksensä, mutta työhyvinvointipalveluja räätälöidään yhä persoonallisimmiksi massapalvelujen sijaan, Ruuskanen jatkaa.

Stressimittarit ja energiaskannerit voivat olla tulevaisuutta

Myös teknologia tarjoaa uusia mahdollisuuksia työhyvinvointiin ja jaksamiseen.

Stressimittari voisi tulevaisuudessa varoittaa jo ennakolta, jos työntekijää uhkaa esimerkiksi loppuunpalaminen

Olli-Pekka Ruuskanen

Tutkimusjohtaja Ruuskasen mukaan uudella tekniikalla työstä pystytään tekemään turvallisempaa, mutta digitaaliset laitteet voivat tukea myös henkistä jaksamista.

– Psyykkisenkin hyvinvoinnin mittarit ovat kehittyneet. Esimerkiksi digitaalinen stressimittari voisi tulevaisuudessa varoittaa jo ennakolta, jos työntekijää uhkaa esimerkiksi loppuunpalaminen.

Urheilu- ja hyvinvointiteknologiayrityksissä on kehitetty tarkkoja laitteita ja ohjelmia arvioimaan ihmisten kuntoa ja jaksamista.

Johtamisen asiantuntija Olli-Pekka Ruuskanen ennakoi, että laitteet tulevat yleistymään myös työpaikoilla.

– Kaikkihan on mahdollista, mutta iso kysymys jatkossa tulee olemaan digitaalisiin laitteisiin liittyvät tietosuoja- ja yksityisyyskysymykset. Tulevaisuuden haaste on löytää tasapaino tietojen keräämiseen ja luovuttamiseen.