Vaasalaislasten hammastarkastukset huoltajien vastuulle

Ensi vuoden alusta alle kouluikäisille lapsille ei enää lähetetä kutsua hammashuollon määräaikaistarkastukseen.

hammashuolto
Lapsi hammashoitolassa
Alle kouluikäisten määräaikaistarkastukset järjestetään 1-, 3- ja 5-vuotiaille.Keijo Salokangas / Yle

Alle kouluikäisten lasten huoltajille ei Vaasassa enää ensi vuonna lähetetä kutsua lasten hammashuollon määräaikaistarkastukseen.

Vaasa on siirtynyt hammashuollon sähköisiin palveluihin jo vuonna 2014. Siirtymäkauden aikana vanhemmat ovat voineet varata lapselleen ajan hammashuollon määräaikaistarkastukseen sähköisesti tai puhelimitse, mutta heille on hammashuollosta myös soitettu ja muistutettu ajan varaamisesta.

Ensi vuoden alusta alkaen lapsen huoltajan on varattava aika tarkastukseen lapsen täyttäessä 1, 3 tai 5 vuotta. Ajan voi varata kaksi viikkoa ennen tai jälkeen lapsen syntymäkuukauden joko hammashoitajalle tai suuhygienistille.

– Uskon, että tämä sujuu ihan hyvin. Samalla tavalla kuin vanhemmat varaavat neuvolasta ajan lapselleen, mennään hammashuollossakin, sanoo osastonhoitaja Sari Mylläri Vaasan kaupungin hammashuollosta.

Määräaikaistarkastukset varataan joko verkkoasioinnin kautta tai puhelimitse hammashuollon ajanvarauksesta.

– Lasten hampaat ovat pääasiassa ihan hyvässä kunnossa, mutta varmasti on edelleen sitäkin, että tarvitaan vahvennusta omahoidon suorittamiseen kotona. Pääasia on, että lasten hampaista huolehditaan kotona. Sitten riittää, että käy määräaikaistarkastuksessa kahden vuoden välein, Mylläri sanoo.