1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rock-klubit

Suomen suurin rock-klubi syntyy uudestaan – Club Teatria muuttaa entiseen Lapin Kullan tehtaaseen Tornioon

Oulussa Atrian vanhaan tehdashalliin aikoinaan perustettu Club Teatria oli tilansa puolesta vuosia Suomen suurin rock-klubi. Vuonna 2014 Teatrian rakennus purettiin kerrostalojen tieltä. Nyt konsertti- ja viihdepaikka syntyy uudestaan Tornioon Lapparin elämystehtaaseen.

Kuva: Iita Pirttikoski / Yle

Toukokuussa vuonna 2005 oululainen Club Teatria avasi ovensa näyttävästi. Avajaisiin saatiin Twisted Sister, promoottori Marco Järvenpään yksi nuoruuden suosikeista. Avajaisjuhlia seurattiin mediassa laajasti ja jääkiekkoilija Janne Niinimaan osakkuus herätti osaltaan kiinnostusta paikkaan. Teatrian perustajilla oli koko ajan tiedossa, että Atrian vanha tehdashalli jää väliaikaiseksi paikaksi ja lähtö olisi edessä, ennemmin tai myöhemmin.

– Monta vuotta etsittiin Teatrialle paikkaa, mutta sopivaa ei löytynyt, Teatrian promoottori Marco Järvenpää kertoo.

Lapparin elämystehtaassa toimii nykyisin muun muassa Duudson Activity Park. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Vajaassa kymmenessä vuodessa Suomen suurimpana rock-klubina tunnettu paikka vakiinnutti asemansa Oulussa erilaisten viihdetapahtumien näyttämönä, muun muassa konsertti- ja messupaikkana. Yksi merkittävä tapahtuma oli metallimusiikin festivaali Jalometalli, jota on paikan purkamisen jälkeen vietetty muun muassa Oulun Kuusisaaressa.

Paikan vaihto oli tiedossa

Club Teatria oli toiminnassa Oulussa aina vuoteen 2014 saakka, jonka jälkeen paikalle on noussut kerrostaloja. Nyt uusi paikka löytyi Torniosta Lapparin elämystehtaasta, jossa on paljon myös muita toimijoita, Järvenpää kertoo.

– Siellä on paljon synergiaetuja. Me nähdään potentiaali huimana. Paikassa toimii muun muassa Duudson activity park, kuntosali, ravintola ja sun muita.

Oululainen Sangen Oy käynnisti myös vasta panimotoiminnan Tornioon entisen oluttehtaan tiloihin.

Uusi Tornioon avattava Club Teatria on monitoimiareena, jonne mahtuu noin 1500 ihmistä. Neliöiltään se on hieman pienempi kuin entinen.

Nyt uudesti syntyvä Club Teatria avaa ovensa Lapin Kullan entisiin oluttehtaan tiloihin 21. päivä tammikuuta. Tällä kertaa avajaisissa nähdään alueen paikallinen suuruus Sonata Arctica.