Kouvola on lakkauttamassa Anjalan koulun

Anjalan koululaisten vanhemmat ovat vaatineet uutta koulurakennusta sisäilmaongelmista kärsivän kiinteistön tilalle. Perusopetuksen palvelupäällikkö esittää kuitenkin, että uutta koulua ei rakenneta, vaan Anjalan koulu yhdistetään Inkeroisten yhteiskouluun.

Kouvola
anjala koulu väistötilat inkeroinen
Anjalan koulun oppilaita jonottamassa bussikuljetukseen väistötiloihin.Minna Heikura / Yle

Anjalan koulu suunnitellaan lakkautettavaksi ja yhdistettäväksi Inkeroisten yhteiskouluun. Kouvolan perusopetuksen palvelupäällikkö Kim Strömmer esittää lasten ja nuorten lautakunnalle, että yhdistäminen toteutettaisiin jo ensi syksynä.

Lautakunta päättää asiasta keskiviikkona.

Anjalan koululaisille tarvittaisiin uudisrakennus, koska heidän koulukiinteistössään on sisäilmaongelma. Koululaiset ovat tällä hetkellä evakossa entisen Anjalankosken lukion tiloissa Inkeroisissa.

Koululaisten vanhemmat ovat vaatineet, että Anjalan koululaisten tulee saada käydä koulua Anjalassa.

Yhdistäminen yksi kolmesta vaihtoehdosta

Kaupunki on pohtinut kolmea eri vaihtoehtoa Anjalan koululle. Moduuli- tai viipalekoulun ja uudisrakennuksen ohella vaihtoehtona on nähty yhdistäminen Inkeroisten yhteiskouluun.

Strömmerin mukaan yhdistyminen Inkeroisten yhteiskouluun ei välttämättä edellytä lainkaan investointia, jos koulun käytössä hyödynnetään sekä yhteiskoulun rakennusta että entisen lukion tiloja.

Kouvola on valmistellut muutoksia eteläisen alueen kouluverkkoon. Palvelupäällikkö Kim Strömmerin mukaan eteläisellä alueella oppilaskohtaiset kustannukset ovat muita alueita korkeammat.

Anjalan koulun lisäksi perusopetuksessa pohditaan Tehtaanmäen koulun yhdistämistä Inkeroisten kouluun. Sen jälkeen saattaa olla edessä Ummeljoen koulun yhdistäminen Saviniemen kouluun.