Huojuva talo ja Piafin tarina Rovaniemen teatteriin

Rovaniemen teatterin ohjelmistossa on keväällä kolme uutta näytelmää: Huojuva talo, Dario Fon farssi Ei makseta sekä Piaf. Uutta ovat myös päiväkodeissa, kouluissa ja palvelutaloissa kiertävät yhden näyttelijän esitykset.

teatteritaide
Rovaniemen teatteri Huojuva talo ohanna Virsunen ja Samu Stenberg.
Näytelmän päärooleissa nähdään Johanna Virsunen ja Samu Stenberg.Rovaniemen teatteri / Petri Teppo

Lapin alueteatterissa ensimmäisenä ensi-illlassa 31.1 on Maria Jotunin romaaniin pohjautuva Huojuva talo. Pieta Koskenniemi kirjoittaa ja ohjaa parisuhdehelvetistä kertovan tarinan näytelmäksi. Näytelmää esitetään kellariteatteri Saivossa Lappia-talossa.

Dario Fon farssissa Ei makseta hätävalhe kasvaa odottamattomiin mittoihin. Tieva-näyttämöllä esitettävän komedian ohjaa Tommi Auvinen.

Eljas Liinamaan ohjaama, ranskalaislaulajatar Edith Piafista kertova Piaf saa ensi-iltansa maaliskuun lopussa.

Ohjelmistossa jatkaa Kari Väänäsen ohjaama Tulitikkuja lainaamassa, jossa klassikkotarina on päivitetty 70-luvulle ja höystetty Finnhits-iskelmillä, joita yleisö voi laulaa mukana.

Lapin kiertueelle lähtee tänä talvena Täti ja minä, joka kiersi Lappia myös viime talvena. Näytöksiä on viikoilla 5, 6 ja 12 Kivitaipaleessa, Tervolassa, Utsjoella, Inarissa, Ivalossa, Äkäslompolossa ja Kittilässä.