Lomautusten pysäyttämät neuvolatarkastukset taas vauhtiin Porissa

Neuvolatarkastukset on saatu taas lain vaatimaan vauhtiin sen jälkeen, kun aluehallintovirasto puuttui lomautusten seurauksiin.

Pori
Lääkäri tarkastaa lapsen korvaa
Marjut Suomi / Yle

Pori on saanut lomautusten pysäyttämät neuvolatarkastukset taas käyntiin.

Kaupunki päätyi lomauttamaan suuren osan henkilöstöstään kolmeksi viikoksi loka-joulukuussa, mikä johti muun muassa jo sovittujen neuvola-aikojen peruuttamiseen. Aluehallintoviraston puututtua asiaan kaupunginjohtaja rajasi lomautuksia perusturvan osalta.

Terveys- ja sairaalapalveluiden johtajan Anna-Liisa Koiviston mukaan perusturva on tehnyt loppuvuodelle uuden suunnitelman lainvastaisen tilanteen purkamiseksi.

– Kaikille, jotka tänä vuonna pitäisi tarkistaa, tarjotaan aika terveydenhoitajalle tai lääkärille. Loppuvuodesta syntyneille tarjotaan aika viimeistään ensi vuoden alussa.

Opiskelijoiden terveydenhuoltoon lisäapua

Kaikkia koululaisten ja opiskelijoiden terveystarkastuksia ei tarvitse Koiviston mukaan tehdään tämän vuoden aikana, vaan riittää, että ne tehdään lukuvuoden aikana.

– Olemme tehneet kevääksi suunnitelman ruuhkien purkamiseksi. Syksyllä tekemättä jääneet tarkastukset pitäisi saada tehtyä kevään aikana.

Opiskelijaterveydenhuoltoon saadaan myös lisäapua 3,5 terveydenhoitajan vakanssin verran.

– Näin pystymme myös jatkossa hoitamaan opiskelijoiden terveystarkastukset asetusten mukaisesti.