yle.fi-etusivu

Meksikon senaatin enemmistö puolsi lääkekannabiksen laillistamisesta

Senaattorit äänestivät laillistamisen puolesta selvin luvuin 98–7. Lakiehdotus menee vielä alemman edustajainhuoneen käsiteltäväksi.

Ulkomaat
Lääkekannabista on käytetty kliinisessä tutkimuksessa syöpää sairastavien hoidossa Australian Sydneyssä Royal Prince Alfred -sairaalassa 5. joulukuu 2016. Lääkärit ovat kutsuneet syöpäpotilaan osaksi maailman ensimmäistä tutkimusta, jossa lääkekannabista käytetään kemoterapiassa ehkäisemään hoidon aiheuttamaa pahoinvointia ja oksentelua.
Lääkekannabista on käytetty kliinisessä tutkimuksessa syöpää sairastavien hoidossa Australian Sydneyssä Royal Prince Alfred -sairaalassa 5. joulukuu 2016. Lääkärit ovat kutsuneet syöpäpotilaan osaksi maailman ensimmäistä tutkimusta, jossa lääkekannabista käytetään kemoterapiassa ehkäisemään hoidon aiheuttamaa pahoinvointia ja oksentelua.EPA/MICK TSIKAS

Meksikon senaatissa enemmistö puoltaa lääkekannabiksen laillistamista. Senaatti äänesti lakiehdotuksesta, joka oikeuttaa marihuanan käytön lääketieteellisiin tarkoituksiin. Senaattorit äänestivät laillistamisen puolesta selvin luvuin 98 – 7.

Lakiehdotus menee vielä alemman edustajainhuoneen käsiteltäväksi. Meksikon liittokongressissa on kaksi kamaria: senaatti (128 jäsentä) ja edustajainhuone (500 jäsentä).

Kannattajien mielestä marihuanan käytön laillistaminen voi auttaa vähentämään huumeisiin liittyvää väkivaltaa maaseudulla. Kannattajista äänestystulos on myös suuri askel niille meksikolaisille, jotka tarvitsevat vaihtoehtoista hoitoa.

Laki valtuuttaa terveysministeriön suunnittelemaan käytön säännöt, kannabiksen ja marihuanan tuotannon lääketieteelliseen käyttöön. Marihuanan viljeleminen lääketieteelliseen ja tieteellisiin tarkoituksiin ei ole rangaistavaa.

Kannabistuotteita ovat muun muassa hasis ja marihuana. Niitä saadaan valmistettua Cannabis sativa -nimisestä hamppukasvista. Marihuana valmistetaan kasvin kuivatuista kukista, lehdistä ja varren osista, hasis puolestaan pihkasta.

Lähteet: AP, AFP

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Kathy Griffin

Koomikko Kathy Griffin roikotti kuvassa Trumpin päätä ja menetti kaikki työnsä – nyt hän elää uransa parasta aikaa

Linnan juhlat

"Se oli todellinen läheltä piti -tilanne"

Valtakunnan ykköskoiran Lennun henkilääkärin kutsu Linnan juhliin meni väärään osoitteeseen

Sote-uudistus

Kokoomuksen sotevahti Risikko pyytää malttia: Jos kaikki ulkoistukset toteutuvat, sote-järjestelmästä tulee sekava

Avioliittoon vihkiminen

Homoparin vihkinyt pappi aikoo viedä varoituksensa oikeuteen

"Tuomiokapitulin päätös oli täysin mielivaltainen ja väärä"