1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aleppo

Uutistoimistot: Aleppon kapinallisten evakuointi ei ole alkanut sovitusti

Kapinallisten ja siviilien evakuoinnin olisi pitänyt alkaa viiden aikaan aamulla. Syyrian armeija ja kapinalliset sopivat eilen tulitauosta.

Aleppo
Raunioita Aleppossa.
Aleppo on kärsinyt pahoja tuhoja Syyrian hallituksen ja kapinallisten välisissä taisteluissa. Kuva on otettu tiistaina.EPA

Kapinallisten ja siviilien evakuointi Itä-Alepposta ei ole päässyt toistaiseksi alkamaan, Syyrian ihmisoikeuksia tarkkaileva oppositiomielinen järjestö kertoo uutistoimisto Reutersin mukaan. Järjestön mukaan viivästyksen syy ei ollut selvillä.

Kapinallisten edustaja taas kertoi Reutersille, että hallitusta tukevat shiataistelijat olisivat estäneet ihmisten lähtemisen. Myös AFP:n kirjeenvaihtajan mukaan evakuointi olisi viivästynyt.

Evakuoinnin oli määrä alkaa viideltä aamulla. Reutersin haastatteleman silminnäkijän mukaan 20 bussia odotti vielä aamukuuden jälkeen tyhjinä kaupungista johtavalla tiellä.

Hallituksen ja kapinallisten tekemän tulitaukosopimuksen mukaan kapinallisten ja joidenkin siviilien pitäisi päästä lähtemään pois kaupungista kapinallisten hallitsemille alueille.

YK:n mukaan Syyrian hallitus on tappanut ainakin 80 siviiliä valtaamillaan alueilla eilen tiistaina. Syyrialaisaktivistien mukaan hallitus olisi pidättänyt yli 6 000 miestä ja poikaa.

Venäjä kertoi eilen taisteluiden loppumisesta Aleppossa. Sen mukaan kaupunki olisi nyt kokonaan Syyrian hallituksen hallussa. Tulitauon oli määrä alkaa tänään aamulla.

Lähde: Reuters, AFP.

Lue seuraavaksi