Mestarijoukkueeseen siirtyvä jalkapalloilija Olga Ahtinen: "Haluan tehdä läpimurron"

Naisten Liigan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi valittu Olga Ahtinen on solminut vuoden sopimuksen PK-35 Vantaan kanssa. Ahtinen siirtyy joukkueeseen Kuopion Pallokissoista. Nuoren naisen tavoitteet ovat korkealla.

jalkapallo
Olga Ahtinen harjoituksissa.
Kalle Niskala / Yle

Suomen lupaavimpiin naisjalkapalloilijoihin kuuluva Olga Ahtinen on puhelias, iloinen, tulinen ja määrätietoinen persoona, jolla on vahvat mielipiteet. Hän kannattaa Arsenalia ja ihailee Xabi Alonsoa. Tulevaan kauteen hän on valmistautunut harjoittelemalla poikien kanssa urheiluakatemian aamutreeneissä kotikaupungissaan Kokkolassa. Sen lisäksi hän tekee omat harjoitukset 4–5 iltana viikossa.

– Poikien treenien tempo on paljon kovempi, mistä tykkään tosi paljon. Pojat myös seuraavat enemmän jalkapalloa, joten he ymmärtävät peliä paremmin ja nopeammin kuin tytöt. Heidän kanssaan on myös helpompi toteuttaa kaikkea hienoa, Olga kertoo.

19-vuotias keskikenttäpelaaja aloitti jalkapallon pelaamisen isosiskon jalanjäljissä 6-vuotiaana. 15-vuotiaana hän debytoi Naisten Liigassa. Maajoukkuekutsu tuli toissa kesänä. Olga on valittu vuoden tyttöpelaajaksi ja lupaavaksi nuoreksi pelaajaksi. Hän on pelannut lukuisissa nuorisomaajoukkueissa ja ollut usean joukkueen kapteeni. Kaudella 2016 Naisten Liigan pelaajat valitsivat hänet sarjan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi. Jalkapalloilussa nuorta naista viehättää moni asia.

– Itse olen aina ollut kiinnostunut pallosta. Myös koko perhe ja suku ovat jalkapallon ystäviä. Jalkapallo on joukkulaji ja hieno jalkapallo on taidetta. Nautin pelaamisesta ja vaikka vain katsomisesta tosi paljon, Olga hymyilee.

Tähtäimessä ammattilaisuus ulkomailla

Ensi keväänä ylioppilaaksi kirjoittava Olga Ahtinen on GBK:n kasvatti. Kaksi vuotta sitten hän muutti pois kotoa Kuopioon. Ensimmäisenä vuonna hän asui sisarensa kanssa yhdessä, toisena vuonna kämppiksenä oli joukkuekaveri.

– Välillä on rankkaa, kun on koulu ja futis ja haluaisin pitää yhteyttä kavereihin. En kuitenkaan koe joutuneeni luopumaan mistään, sillä jo lapsena saatoin jättää syntymäpäiviä väliin, kun oli treenit. Olen myös aina tiennyt, etten jää Kokkolaan pelaamaan jalkapalloa ja kämppis on minulle hyvä vaihtoehto.

Olga Ahtinen odottaa tulevalta kaudelta PK-35 Vantaan paidassa kovia pelejä ja läpimurtoa. Vahvuuksikseen hän näkee potkutekniikan ja peliälyn. Nuoren naisen tavoitteena on voittaa Naisten Liiga ja päästä ulkomaille pelaamaan. Erityisesti Ruotsin, Saksan ja Ranskan liigat kiinnostavat.

– Suomessa naisjalkapalloilija ei ansaitse kovin hyvin, mutta ulkomailla hän voi elättää itsensä. Tuskin mitään hirveitä rahasummia jää käteen, mutta sen verran, että pystyy pärjäämään siinä hetkessä.

Entä jos Olga Ahtinen ei olisi jalkapalloilija, mikä hänestä tulisi?

– Jalkapallovalmentaja!