Hyppää sisältöön

Tuotantoyhtiö haki marsunäyttelijää töihin: Vilpuri-marsusta tulee elokuvatähti – video

Vilpuri-marsu nähdään Essi Hellénin ja Esko Salmisen rinnalla uudessa lastenelokuvassa. Valkokankaille elokuva saadaan vuonna 2018.

Kotkalainen marsu nähdään uudessa kotimaisessa lastenelokuvassa. Kuva: Antti Ojala / Yle

**KOTKA **2-vuotias Vilpuri on kuvausryhmälle vaatimaton tähti. Sille kelpaa palkkioksi heinä ja vesi. Herkkupalana häkistä löytyy myös pala kurkkua. Vesipulloon se ei helpolla koske, koska kuvaukset stressaavat.

Tuotantoyhtiö etsi marsunäyttelijää virallisen työnhaun kautta. Se luottaa Vilpuriin, mutta varmuuden vuoksi marsulle valittiin myös varamiehiä.

– Valitsimme rotumarsun, jotta voimme ottaa sen kaltaisen stuntin, jos Vilpuri ei jostain syystä jaksa tähtielämää, kertoo Supermarsu-elokuvan tuottaja Marko Talli.

Reipas ja sosiaalinen

Toistaiseksi Vilpuri on pärjännyt mainiosti.

– Vilpuri on hyvin sosiaalinen ja reipas marsu. Ihan hyvin se on pärjännyt, sanoo marsujen hoitaja Kaisa Mäkinen.

Paula Norosen lastenkirjoihin perustuvan elokuvaa kuvataan parhaillaan Kotkassa. Kuvaukset aloitettiin maanantaina ja niitä jatketaan joulupäiviin saakka.

Supermarsu sijoittuu lähiöön ja kertoo 11-vuotiaasta Emiliasta, joka asuu äitinsä kanssa Helsingissä. Elokuvassa Emilia huomaa omaavansa supervoimia. Näillä voimilla Supermarsua pyydetään auttamaan silakoita, jotta saastunut Itämeri pelastuu.

Kotkassa kuvattu paljon elokuvia

Kotka valikoitui kuvauspaikaksi hyvien kulkuyhteyksiensä puolesta. Lisäksi tarjolla oli runsaasti talkooapua.

– Elokuvapiirit ovat pienet. Minulle soitettiin, että tarvitaan studio ja meiltä sellainen löytyi. Seuraavalla viikolla alettiiin rakentaa lavasteita, sanoo Kaakon elokuvakomissio tuottaja Sami Ristiniemi.

Varsinaisia kuvauksia edelsi kuukauden työ, kun studiota rakennettiin elokuvan vaatimusten mukaan.

Viime vuosina Kotkassa on kuvattu useita kotimaisia elokuvia, kuten uutta versiota Tuntemattomasta sotilaasta sekä Lauri Nurksen ohjaama Nuotin vierestä.

– Tarinan sisällön mukaisesti mennään eri paikkoihin. Olemme kuvanneet esimerkiksi Turussa, sanoo Supermarsu-elokuvan tuottaja Marko Talli.

Supermarsu-elokuvan studio-osuuksia purkitetaan Hovinsaarella ensi viikkoon saakka.

.
.