1. yle.fi
  2. Uutiset

Uusi tulokas Alma kahmi Emma-ehdokkuuksia

Muut eniten Emma-ehdokkuuksia saaneet artistit ovat Vesala, Sanni ja Stam1na.

Emma-palkinto
Almalla on kansainvälinen levytyssopimus Saksan Universal Musicin kanssa.
Almalla on kansainvälinen levytyssopimus Saksan Universal Musicin kanssa.Outi Kuitunen / Yle

Vuoden 2016 musiikkialan Emma-palkintoehdokkaat julkistettiin tänään. Eniten ehdokkuuksia saivat Vesala, Sanni, Stam1na ja Alma. Vesala on ehdolla peräti seitsemässä eri kategoriassa, Sanni kuudessa ja Stam1na sekä Alma molemmat viidessä kategoriassa.

Silmiinpistävää on Alman saamien ehdokkuuksien määrä, sillä vielä alkuvuodesta hän oli valtaosalle suomalaisista tuntematon nimi. Alman esikoissinkku Karma julkaistiin kesällä ja sen jälkeen Alma on noussut vauhdilla yhdeksi Suomen suurimmista pop-vientitoivoista. Hänellä on kansainvälinen levytyssopimus Saksan Universal Musicin kanssa ja hänen Karma-sinkkuaan on kuunneltu Spotifyssa yli 18 miljoonaa kertaa.

Alma on ehdolla vuoden tulokas-, vuoden biisi-, vuoden pop-, vuoden artisti- sekä vuoden musiikkivideo-Emmojen saajaksi.

Eniten Emma-ehdokkuuksia sai Vesala, joka on ehdolla vuoden naissolisti-, vuoden albumi-, vuoden biisi-, vuoden pop-, vuoden tuottaja-, vuoden artisti- ja vuoden musiikkivideo-kategorioissa.

Emma-gaala järjestetään helmikuussa Espoon Metro-areenalla. Yhteensä siellä palkitaan suomalaisia muusikoita 22 eri kategoriassa.

Alma oli lokakuussa Ylen Kulttuurivieras-haastattelussa. Lue juttu täältä.

Lue seuraavaksi