1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joulutontut

Tonttukaruselli keräsi pikkutontut leikkimään, laulamaan ja loruilemaan Rovaniemellä

Rovaniemen kaupungin varhaiskasvatuksen järjestämällä tapahtumalla haluttiin tuoda lasten riemua ja iloa sekä hyvänmielen toivotusta lapsille ja kuntalaisille.

Tapahtumassa päiväkotilaiset pääsivät esittelemään omaa osaamistaan laulujen, laululeikkien sekä lorujen muodossa. Kuva: Antti Mikkola / Yle

Noin kolmesataa tontuksi pukeutunutta päiväkotilaista esitteli osaamistaan Kansalaistorilla järjestetyssä tapahtumassa keskiviikkona aamupäivällä.

Rovaniemen varhaiskasvatuksen palvelualuepäällikkö Tarja Kuoksa laskeskeli toista kertaa joulun alla järjestetyn Tonttukarusellin keränneen katsojia viime vuoden tapaan. Paikalle oli kutsuttu lasten isovanhempia.

– Haluttiin tuoda joulun alkamiseen lasten riemua ja iloa sekä hyvänmielen toivotusta kuntalaisille ja lapsille.

Tapahtumassa päiväkotilaiset pääsivät esittelemään omaa osaamistaan. Lapset esittivät tapahtumassa lauluja, laululeikkejä sekä loruja. Esimerkiksi laulut ovat samoja, joita esitetään päiväkotien joulujuhlissa ja lauletaan päivän aikana.

Kuoksan mukaan Tonttukarusellista halutaan luoda perinne ja viedä tapahtumaa eteenpäin.

Esiintyminen on mukavaa

Tonttukarusellissa päiväkotinsa kanssa esiintynyt Julius Lintunen odottaa hyvällä mielellä joulua ja erityisesti joulupukkia. Lintusen mielestä Tonttukarusellissa oli kivaa, koska pääsi esiintymään.

Myös Tonttukaruselli-yhteislaululeikin esilaulajan Ellinoora Mikkosen mielestä tapahtumassa oli hauskaa. Hän on valmistellut joulua paketoimalla lahjoja ja odottaakin joulua hyvällä mielellä. Mutta mitä hän erityisesti odottaa joululta?

– Lahjoja ja perheen yhdessäoloaikaa.