Hyppää sisältöön

Kemijärven jouluvalot saavat kehuja: "Sata kertaa paremmat kuin Oulussa"

Nyt on se aika vuodesta, että kylät ja kaupungit loistavat kilpaa jouluvaloillaan.

Kuva: Yle

Tänä päivänä julkiseen joulukoristeluun kiinnitetään aiempaa suurempaa huomiota. Toisaalta myös uusi LED-valotekniikka on tuonut jouluilmeisiin uutta näköä ja loistoa. Itä-Lapissa Kemijävellä koko jouluvalaistus uusittiin ja yhtenäistettiin kolme vuotta sitten.

Kemijärvellä uudet jouluvalot on otettu hyvin vastaan. Valot luovat ja nostattavat joulun tunnelmaa - ovat iloksi kaupungin asukkaille, mutta viihdyttävät myös matkailijoita.

Pakko pysähtyä ihailemaan

Anna-Liisa Kelloniemi ajoi Savukoskelta Kemijärvelle. Hän sanoi, että oli ihan pakko pysähtyä ihailemaan kauniita jouluvaloja ja koko jouluista kaupunkia. Valot ovat hänestä tosi hienot.

Juha-Pekka Väisänen muutti viime syksynä Oulusta Kemijärvelle. Myös hänen mielipiteensä kaupungin jouluilmeestä oli selvä ja napakka:

– Aivan mahtavat jouluvalot ja sata kertaa paremmat kuin Oulussa. Kemijärvi on todella jouluinen kaupunki.

Ranualainen Susanna Lohi ei liioin peitellyt ihastustaan:

– Tulimme juuri tyttäreni kanssa Pyhätunturilta tähän keskustaan ja sanoin hänelle: Katsopa kuinka kivan näköiset ovat nuo jouluvalot. Iltapäivän hämyssä koko luminen Kemijärvi näyttää niin jouluiselta.

Piristävät kaamosta

Kemijärvi on itäisen Lapin joulukaupunki ja sinällään myös käymisen ja näkemisen arvoinen. Pylväissä ylimpänä lukuisat tonttulakki -kuvioiset valorakennelmat kirkastavat kaamosta ja alempana niihin yhtyvät pienemmät yksittäiset koristelut ja kauppaliikkeiden jouluvalot.

Kemijärvellä paljon viihtyvä, mutta Ranskassa asuva Maria Reale pitää hyvänä, että Suomessa kaupungit ja kylät satsaavat jouluvalaistukseen enemmän kuin ennen.

– Siitä syntyy joulutunnelma, hän sanoo. Myös kotonaan hän sytyttää jouluvalot.

Kemijärveläisen Helena Lohvansuun mielestä matkailukaupungin täytyykin olla aina edukseen, mutta erittäinkin jouluna. Kaunis ja tunnelmallinen kaupunki viihdyttää vierailijoita.

Uusi LED-valotekniikka on tuonut ja mahdollistanut jouluvalaistuksiinkin erilaisia virityksiä ja värejä. Monille kuitenkin vain kirkas ja lämmin, on se oikea joulun valo - kynttilän valo.

Katso myös juttu, jossa selvitettiin kaupunkien jouluvaloihin käyttämiä rahasummia. Kemijärvi ei ollut kyselyssä mukana.

.
.