Hyppää sisältöön

Helsinki sai uusia pomoja - valtuusto nuiji pöytään seitsemän vuoden määräaikaispestit

Tomi Sevander Helsingin SDP:n valtuustoryhmän johtoon

Juha Jolkkonen Kuva: Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi keskiviikona neljä uutta johtajaa. Päätökset nuijittiin pöytään kaupunginjohtaja Jussi Pajusen esityksen mukaisesti.

Sosiaali- ja terveyspuolen toimialajohtajaksi valittiin Juha Jolkkonen. Jolkkonen (s. 1969) on toiminut vuodesta 2016 Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikkönä.

Koulutuksen ja kasvatuksen toimialajohtajaksi valittiin Liisa Pohjolainen. Pohjolainen (s. 1956) on työskennellyt vuodesta 2015 Helsingin kaupungin opetustoimen johtajana.

Kaupunkiympäristön toimialajohtajana aloittaa Mikko Aho. Aho (s. 1955) on toiminut vuodesta 2013 Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston virastopäällikkönä.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtajana aloittaa Tommi Laitio. Laitio (s. 1977) on johtanut vuodesta 2012 Helsingin kaupungin nuorisotointa.

Toimialajohtajat valittiin seitsemän vuoden määräajaksi. Jolkkosen, Pohjolaisen ja Ahon kuukausipalkka on 12 000 euroa ja Laition 10 000 euroa.

Tomi Sevander ja Osku Pajamäki Kuva: Jaani Lampinen / Yle

Poliisi demariryhmän johtoon

SDP:n valtuustoryhmä valitsi keskiviikkona puheejohtajakseen Tomi Sevanderin. Sevander on vanhempi rikoskonstaapeli.

Ryhmää vuodesta 2012 johtanut Osku Pajamäki on jo aiemmin ilmoittanut luopuvansa ryhmänjohtajan tehtävästä. Luopumisen taustalla on Pajamäen uusi työ Paasitornin toimitusjohtajana.

.
.