Syyrian kapinalliset: Aleppon tulitauko alkaa aamulla

Syyrian hallitus tai Venäjä eivät ole kommentoineet asiaa virallisesti.

Aleppo
Pahoin vaurioituneita rakennuksia.
Itä-Aleppoa 13. joulukuuta.EPA

Syyrian kapinalliset ilmoittavat, että Aleppon tulitauosta on päästy jälleen sopuun.

Kapinallisten edustajien mukaan tulitaukosopimus astuisi voimaan lähituntien aikana, mahdollisesti aamuseitsemältä Suomen aikaa. Samalla käynnistyisi siviilien ja haavoittuneiden evakuointi Itä-Alepposta.

– Sopimus on saavutettu ja se astuu voimaan lähituntien aikana, sanoo Nour al-Din al Zinki -ryhmittymän edustaja uutistoimisto Reutersille.

Jabha Samiya -kapinallisryhmän edustaja puolestaan kertoo, että tulitauon on määrä alkaa kello seitsemän Suomen aikaa torstaina.

Toistaiseksi Syyrian hallitus tai Venäjä eivät ole kommentoineet mahdollista tulitaukoa. Uutistoimisto AFP:n hallitusta lähellä oleva lähde sanoi, että sopimukseen ei ole vielä päästy, vaan neuvottelut ovat kesken.

Syyrian hallitusta tukeva libanonilainen shiiajärjestö Hizbollah ilmoitti puolestaan aamulla, että neuvottelut tulitauosta ovat onnistuneet.

Iran vaati eilen keskiviikkona, että Idlibin maakunnassa sijaitsevien Fuaan ja Kefrayan kylien siviilejä pitää evakuoida vastapalveluksena Itä-Aleppon evakuoimiselle. Kapinallisten saartamissa kylissä asuu kaikkiaan noin 20 000 ihmistä, joista suurin osa on shiiamuslimeja.

Lähteet: Reuters, AFP