Koe uusi yle.fi

Ammattiautoilijat: Teiden talvikunnossapito vaarallisen puutteellista

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry vaatii raskaan liikenteen puolesta pikaisia toimia talvitienhoidon laadun parantamiseksi.

Kotimaa
Jäinen tie.
Tuula Nyberg / Yle

Ammattiautoilijat ovat huolissaan talvitienhoidosta. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n mukaan talvitienhoidossa on ollut vaarallisia puutteita tänä talvena.

– Tänä vuonna palaute on ollut sellaista, että talvikunnossapito ei ole ollut edes edellisvuosien tasolla, sanoo SKAL ry:n puheenjohtaja Teppo Mikkola.

Edunvalvontajärjestö SKAL vaatii, että tienhoitoa on lisättävä liikenneturvallisuuden takaamiseksi. Etenkin pienempien teiden huono hoito on huolestuttavaa. Tienhoidon puutteet näkyvät pahimmillaan vakavina onnettomuuksina.

– Kyllähän näitä onnettomuuksia on ollut ja raskaat ajoneuvot ovat olleet ongelmissa, Mikkola sanoo.

Valvonnassa puutteita?

SKAL epäilee, että tienhoidon liiallinen kilpailutus on johtanut tilanteeseen, jossa kustannuksia säästetään tinkimällä välttämättömistä tienhoitotoimista.

Tienhoidon valvontavastuu kuuluu Liikennevirastolle ja ELY-keskuksille.

– Me selvitämme asiaa ja lähestymme Liikennevirastoa. Onko valvonnan taso puutteellista? Odotamme ryhdikkyyttä urakoiden tilaajalta, Mikkola sanoo.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Puolustusvoimat

"Yksittäistapauksia": Naissotilaat kokevat syrjintää ja häirintää puolustusvoimissa – silti he purevat hammasta ja ottavat kaiken vastaan

Urheilu

Norjalaiset romahtivat! Neljä suomalaisnaista jatkoon sprintissä

Kaamos

Kaamos alkoi tänään Nuorgamissa – jatkuu pitkälle tammikuuhun

Kotimaiset elokuvat

Armomurhaajassa periaatteen miehet maksavat kalliisti härkäpäisyydestään

Minibudjetilla tehty tyly suomalaistrilleri kerää suitsutusta maailmalla