Lasten kanssa neuvolaan iltaisin – joustavampaa palvelua perheille

Oulu miettii lapsiperheiden palvelujen laajentamista. Ensi vuonna esimerkiksi joidenkin neuvoloiden ovia saatetaan pitää mahdollisesti auki myös ilta-aikaan.

lastenneuvolat
Vauvaa punnitaan.
Oulussa mietitään neuvoloiden iltatoimintaa.Yle

Joidenkin neuvoloiden aukioloaikoja saatetaan pidentää iltoihin Oulussa.

Tällä hetkellä suunnitellaan, että vuoden 2017 aikana esimerkiksi kaupungin hyvinvointikeskuksissa olevat neuvolat toimisivat ainakin osittain varsinaisen virka-ajan ulkopuolella, kello 16 jälkeen. Kokeilun laajentamista muihin neuvoloihin harkitaan myöhemmin.

Kaupungin terveysjohtaja Sirkku Pikkujämsä kertoo, että asia on valmistelussa, mutta varsinaisia päätöksiä ei ole vielä tehty. Lisää työvoimaa ilta-aikaiseen neuvolatoimintaan ei kuitenkaan olisi tulossa, vaan järjestely toteutettaisiin nykyisten työntekijöiden voimin työvuoroja järjestelemällä.

Neuvoloiden iltatoimintaa harkitaan, koska perheille pyritään tarjoamaan nykyistä joustavampaa palvelua.

Kaikki lapset yhdellä käynnillä

Myös valtuustoaloitteessa on esitetty neuvolatoiminnan kehittämistä entistäkin perheystävällisempään suuntaan. Se tarkoittaisi aloitteen mukaan muun muassa monilapsisten perheiden kohdalla useamman lapsen neuvola-aikojen yhdistämistä yhdelle käynnille.

Aloitteessa esitetään myös, että lisäksi olisi tarpeen tarkastella neuvoloiden aukioloaikoja ja mahdollisesti koota ilta-aikaan lapsi- ja perhepalveluita laajemminkin.

Hyvinvointilautakunnan vastauksessa valtuustoaloitteeseen todetaan, että perheen halutessa voidaan useamman lapsen terveystarkastus järjestää samana päivänä peräkkäisinä aikoina, jolloin vältytään usealta erilliseltä neuvolakäynniltä.