1. yle.fi
  2. Uutiset

AL: Vakavaa kiusaamista Taysissa – lääkärit löivät ja nimittelivät hoitajia

Aamulehden mukaan johto on tiennyt tapauksista, mutta lääkäreiden käytökseen ei ole puututtu.

Kotimaan uutiset
Tays ulkoa.
Petri Aaltonen / Yle

Kaksi lääkäriä on käyttäytynyt epäasiallisesti ja väkivaltaisesti hoitajia kohtaan Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Tietoon tulleet tapaukset ovat sattuneet vuosina 2010–2011. Kiusaamisesta kertoo Aamulehti. (siirryt toiseen palveluun)

Aamulehden mukaan lääkärit ovat muun muassa lyöneet ja nimitelleet hoitajia. Lehti kertoo myös huutamisesta ja tavaroiden paiskomisesta.

Aamulehden mukaan Taysin johdolle on kerrottu tapauksista ja sitä on pyydetty puuttumaan lääkäreiden käytökseen. Näin ei ole kuitenkaan tapahtunut. Lääkärit eivät ole saaneet huomautuksia tai varoituksia asiasta. He työskentelevät edelleen Tampereen yliopistollisessa sairaalassa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen kiistää Aamulehdelle kuulleensa kyseisistä tapauksista.

Kiusaamisesta raportoitu aiemminkin

Taysin kiusaamisongelmista muun muassa lastenpsykiatrian osastolla on kerrottu jo aiemmin tänä syksynä. Kymmenet työntekijät kertoivat joutuneensa työpaikkakiusaamisen uhreiksi Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Tiedot olivat peräisin työterveyslaitoksen tekemästä tutkimuksesta.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojeluosasto selvitti työilmapiiriä usealla Tampereen yliopistollisen sairaalan osastolla tapausten tultua julkisuuteen. Vakavia puutteita tarkastuskäynnillä ei havaittu. Avin mukaan puutteita oli kuitenkin muun muassa ohjeissa ja vastuunjaossa ja se antoi Taysille ohjeet asioiden kuntoon saattamiseksi.

Nyt kerrotut lyömistapaukset ovat Aamulehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan sattuneet leikkausten yhteydessä.

Yle ei ole vielä tavoittanut sairaanhoitopiirin johtoa kommentoimaan uutista.

Lue seuraavaksi