Timo Harakka lähtee mukaan SDP:n puheenjohtajakisaan

Antti Rinteelle ensimmäinen haastaja puheenjohtajamittelöön.

Timo Harakka
Timo Harakka
Timo HarakkaYle

Kansanedustaja Timo Harakka vahvistaa Ylelle, että hän lähtee mukaan SDP:n puheenjohtajakisaan.

Harakka kertoo, että hänen ratkaisuunsa vaikutti puolueen paikallisosastoilta, piirien puheenohtajilta ja aktiivisilta jäseniltä saatu tuki.

– Olen vakuuttunut siiitä, että liikkeen etu on, että käydään avoin kisa, sanoo Harakka.

Harakka kertoo soittaneensa ehdokkaaksi asettumisesta puolueen nykyiselle puheenjohtajalle Antti Rinteelle.

– Kerroin, että odotettavissa on hyvähenkinen ja rakentava kilpailu. Käymme sitä toivottavasti monissa keskusteluissa SDP:n ja Suomen tulevaisuudesta ympäri Suomea.

Harakan odotetaan perustelevansa puheenjohtajakisaan lähtemistä tarkemmin tänään puoliltapäivin järjestettävässä tiedotustilaisuudessa.

Puolueen nykyinen puheenjohtaja Antti Rinne kertoi marraskuussa Hyvinkäällä järjestetyssä puoluevaltuuston kokouksessa hakevansa jatkoa puheenjohtajuudelleen.

Yle kysyi marraskuun alkupuolella puoluevaltuuston jäseniltä näkemyksiä SDP:n tulevasta puheenjohtajavalinnasta. Kyselyssä Rinne sai vastaajien niukan enemmistön tuen jatkokaudelle, mutta sitä suurempi joukko valtuutetuista toivoo hänelle haastajia.

Kansanedustajat Antti Lindtman ja Tuula Haatainen ovat jo ilmoittaneet, että eivät aio asettua ehdolle. Kansanedustaja Tytti Tuppurainen on kertonut harkitsevansa ehdokkuutta, mutta ei ole kertonut vielä päätöksestään.

SDP:n puheenjohtaja valitaan helmikuussa Lahdessa pidettävässä puoluekokouksessa.

Harakan asettumisesta ehdolle kertoi ensimmäisenä Demokraatti-lehti (siirryt toiseen palveluun).