Taysin johto lyömisestä ja haukkumisesta: "En pysty tunnistamaan tällaisia tapauksia"

Johtaja Rauno Ihalaisen mukaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä on nollatoleranssi kiusaamisen suhteen.

Kotimaa
Rauno Ihalainen, johtaja, Pirkanmaan sairaahoitopiiri
Rauno Ihalaisen mukaan kiusaamistapauksia ei käytännössä tule johdolle asti.Marjut Suomi / Yle

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen kiistää kuulleensa Taysin kahden lääkärin väkivaltaisesta ja epäasiallisesta käytöksestä hoitajia kohtaan. Aamulehti kertoi torstaiaamuna, että tapaukset ovat sattuneet vuosina 2010 ja 2011.

Uutisessa (siirryt toiseen palveluun) on katkelma sähköpostista, joka lehden mukaan on lähetetty muun muassa Ihalaiselle ja muulle sairaalan johdolle.

Jos minulle tai johtajaylilääkärille tulee viesti, jossa kerrotaan riehumisesta, lyömisestä tai epäasiallisesta käytöksestä, asia käydään läpi.

Rauno Ihalainen

– Sähköposti on noin viiden vuoden takaa. En pysty tunnistamaan, mistä asiasta siinä on kysymys ja mihin se liittyy, Ihalainen sanoo.

– Jos minulle tai johtajaylilääkärille tulee viesti, jossa kerrotaan riehumisesta, lyömisestä tai epäasiallisesta käytöksestä, asia käydään läpi.

Ihalaisen mukaan yksittäisten ihmisten kokemaa kiusaamista ei hänelle tai johtajaylilääkärille ole raportoitu vuosiin.

– Sen jälkeen, kun työilmapiiriongelmista syksyllä uutisoitiin, joitain yhteydenottoja tuli. Mutta normaalisti asiat ratkaistaan työyhteisöissä, hän kertoo.

Epäasiallista käytöstä ei hyväksytä

Taysin työilmapiiriongelmia on käsitelty julkisuudessa pitkin syksyä. Sairaanhoitopiirin johtajan mukaan ongelmat eivät ole sen isompia kuin muissa sairaaloissa tai kuntien organisaatioissa.

– Tässä on taustalla Työterveyslaitoksen sairaalatutkimus, jossa olimme mukana yhtenä sairaalana. Kokonaisuutena katsottuna tulokset ovat hyvin samankaltaisia eri sairaaloiden kesken. Yleisesti emme poikkea muista hyvässä tai pahassa, hän sanoo.

Jos työntekijä kokee tulleensa kiusatuksi, sairaanhoitopiirin ohjeiden mukaan hänen pitää tehdä konkreettinen ilmoitus asiasta.

Rauno Ihalainen

Ihalaisen mukaan Taysissa tehdään koko ajan töitä ilmapiirin parantamiseksi ja työntekijöiden hyvinvoinnin lisäämiseksi.

– Kiusaamisen suhteen meillä on nollatoleranssi ja edellytämme asiallista käytöstä kaikilta ammattiryhmiin katsomatta. Pyrimme rohkaisemaan avoimeen keskusteluun, hän sanoo.

– Ihanteellista on, että ongelmat ratkaistaan omassa työyhteisössä välittömästi työntekijöiden ja esimiesten kesken. Jos työntekijä kokee tulleensa kiusatuksi, sairaanhoitopiirin ohjeiden mukaan hänen pitää tehdä konkreettinen ilmoitus asiasta.