Suomen Pankin Hakkarainen siirtyy merkittävään virkaan EKP:iin

Suomen Pankin johtokunnan jättävä Pentti Hakkarainen siirtyy EKP:n edustajaksi yhteisen valvontamekanismin valvontaelimeen. Hän aloittaa tehtävässä helmikuussa.

Euroopan keskuspankki
Pentti Hakkarainen
Pentti HakkarainenMauri Ratilainen / AOP

Suomen Pankin johtokunnan ensi vuonna jättävä Pentti Hakkarainen siirtyy Euroopan keskuspankin (EKP) uudeksi edustajaksi yhteisen valvontamekanismin valvontaelimeen. Hän aloittaa tehtävässä helmikuussa.

Hakkarainen toimii tällä hetkellä Suomen Pankin johtokunnan varapuheenjohtajana ja Finanssivalvonnan johtokunnan puheenjohtajana. Hakkaraisella tulee Suomen Pankin johtokunnassa täyteen tehtävän enimmäisaika eli kolmas viisivuotiskausi.

– Tämä on oiva mahdollisuus jatkaa uraa kiinnostavissa tehtävissä, Hakkarainen iloitsee.

Hänen mukaansa tehtävä on myös siinä mielessä kiinnostava, että hän on itse ollut mukana rakentamassa nykyistä euroalueen pankkivalvontaa. Hakkarainen on myös toiminut vuosina 2012–2015 EKP:n valvontakomitean puheenjohtajana ja sen jälkeen budjettikomitean puheenjohtajana.

Uusi tehtävä on päätoiminen ja sen päätoimipaikkana on Frankfurt.

Suunnittelee ja toteuttaa pankkivalvontaa

Hakkaraiselta ja vuoden 2017 jälkeen johtokunnan jättävältä Seppo Honkapohjalta vapautuville johtokuntapaikoille valittiin aiemmin syksyllä nykyinen elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) ja Finanssivalvonnan apulaisjohtaja Marja Nykänen. He aloittavat tehtävässään helmikuun alussa.

Valvontaelimen tehtävänä on vastata EKP:n pankkivalvontatehtävien suunnittelusta ja toteutuksesta, ja se esittää EKP:n neuvoston hyväksyttäväksi valmiita päätösluonnoksia.

Siinä on edustajat kaikista 19 kansallisesta toimivaltaisesta viranomaisesta, minkä lisäksi EKP:llä on valvontaelimessä neljä edustajaa, joista yhdeksi Hakkarainen siis valittiin.