Hyppää sisältöön

Aki Kaurismäen uusi elokuva on valittu Berliinin elokuvafestivaalin kilpasarjaan

Toivon tuolla puolen kilpailee Berlinalessa, yhdellä alan merkittävimmistä elokuvafestivaaleista helmikuussa.

Kuva: Malla Hukkanen sputnik Oy

Aki Kaurismäen käsikirjoittama ja ohjaama Toivon tuolla puolen on valittu saksalaisen Berlinale-elokuvafestivaalin kilpailusarjaan. Festivaali julkaisi tänään ensimmäiset 10 kilpailuun kutsuttua elokuvaa.

Kaurismäen uutuus on kuvattu alkusyksystä Helsingissä. Toivon tuolla puolen kertoo suomalaisesta kauppamatkustajasta ja syyrialaisesta pakolaisesta, joiden polut risteävät. Suomen ensi-ilta on elokuvateattereissa 3. helmikuuta 2017.

Toivon tuolla puolen on Kaurismäen Le Havre -elokuvasta alkaneen satamakaupunki-trilogian toinen osa. Elokuvan pääosissa nähdään Sherwan Haji ja Sakari Kuosmanen.

Valtaosa Kaurismäen 1980-luvun lopulla ja 1990-luvulla ohjaamista elokuvista sai ensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlilla. Kaurismäki palaa nyt uransa alkuvaiheiden kotifestivaalille.

Kaurismäen tänään julkaistut muut yhdeksän kilpakumppania ovat Călin Peter Netzer: Ana, mon amour (Romania, Saksa, Ranska),  Andres Veiel: Beuys (Saksa), Teresa Villaverde: Colo (Portugali, Ranska), Oren Moverman: The Dinner (USA), Alain Gomis: Félicité (Ranska, Senegal, Belgia, Saksa, Libanon), Sally Potter: The Party (Iso-Britannia), Agnieszka Holland: Pokot (Puola, Saksa, Tsekki, Ruotsi, Slovakia), Sebastián Lelio: Una Mujer Fantástica (Chile, Saksa, USA, Espanja).

Berliinin elokuvajuhlat on yksi merkittävimmistä alan festivaaleista ja se järjestetään nyt 67. kerran. Kilpasarjaan valitaan vuosittain noin 25 kansainvälistä ensi-iltaa kisaamaan festivaalin pääpalkinnosta, Kultaisesta karhusta. Berliinin elokuvajuhlat järjestetään 9.–19. helmikuuta 2017.