1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Aki Kaurismäen uusi elokuva on valittu Berliinin elokuvafestivaalin kilpasarjaan

Toivon tuolla puolen kilpailee Berlinalessa, yhdellä alan merkittävimmistä elokuvafestivaaleista helmikuussa.

kulttuuri
Toivontuollapuolen.
Malla Hukkanen sputnik Oy

Aki Kaurismäen käsikirjoittama ja ohjaama Toivon tuolla puolen on valittu saksalaisen Berlinale-elokuvafestivaalin kilpailusarjaan. Festivaali julkaisi tänään ensimmäiset 10 kilpailuun kutsuttua elokuvaa.

Kaurismäen uutuus on kuvattu alkusyksystä Helsingissä. Toivon tuolla puolen kertoo suomalaisesta kauppamatkustajasta ja syyrialaisesta pakolaisesta, joiden polut risteävät. Suomen ensi-ilta on elokuvateattereissa 3. helmikuuta 2017.

Toivon tuolla puolen on Kaurismäen Le Havre -elokuvasta alkaneen satamakaupunki-trilogian toinen osa. Elokuvan pääosissa nähdään Sherwan Haji ja Sakari Kuosmanen.

Valtaosa Kaurismäen 1980-luvun lopulla ja 1990-luvulla ohjaamista elokuvista sai ensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlilla. Kaurismäki palaa nyt uransa alkuvaiheiden kotifestivaalille.

Kaurismäen tänään julkaistut muut yhdeksän kilpakumppania ovat Călin Peter Netzer: Ana, mon amour (Romania, Saksa, Ranska), Andres Veiel: Beuys (Saksa), Teresa Villaverde: Colo (Portugali, Ranska), Oren Moverman: The Dinner (USA), Alain Gomis: Félicité (Ranska, Senegal, Belgia, Saksa, Libanon), Sally Potter: The Party (Iso-Britannia), Agnieszka Holland: Pokot (Puola, Saksa, Tsekki, Ruotsi, Slovakia), Sebastián Lelio: Una Mujer Fantástica (Chile, Saksa, USA, Espanja).

Berliinin elokuvajuhlat on yksi merkittävimmistä alan festivaaleista ja se järjestetään nyt 67. kerran. Kilpasarjaan valitaan vuosittain noin 25 kansainvälistä ensi-iltaa kisaamaan festivaalin pääpalkinnosta, Kultaisesta karhusta. Berliinin elokuvajuhlat järjestetään 9.–19. helmikuuta 2017.

Lue seuraavaksi