Hyvän esimiehen etsintä kannattaa – vaikka se maksaisi aikaa ja rahaa

Suomen parhaimpiin työpaikkoihin lukeutuvassa Antellissa työntekijöiden rekrytointiin käytetään paljon aikaa ja rahaa. Virherekrytointeja ei haluta tehdä, sillä ne tulevat kalliiksi.

johtaminen
Antellin henkilöstöasioista vastaava Riitta Anttila
Antellin henkilöstöasioista vastaava Riitta Anttila arvostaa hyvää esimiestyötä.Timo Nykyri / Yle

Oululainen ravintola- ja leipomoalan yritys Antell on listattu Great Place To Work -instituutin tutkimuksessa yhdeksi Suomen parhaista työpaikoista. Noin kuudensadan työntekijän yrityksessä satsataan etenkin hyvään esimiestyöhön, kertoo yrityksen henkilöasioista vastaava Riitta Anttila.

– Me ollemme keskittyneet tosi paljon hyvää johtamiseen. Me puhumme erinomaisesta työyhteisöstä ja sen tekijöistä paljon ja haluamme, että jokainen työntekijä osallistuu sen erinomaisen työyhteisön tekemiseen.

Myös esimiestason rekrytointiin kiinnitetään Antellissa erityistä huomiota, sillä sen on nähty tuovan tulosta, Anttila sanoo.

Jos meillä ei ole hyvää henkilökuntaa, niin ei me pystytä tulostakaan tekemään.

Riitta Anttila

– Ihmisten palkkaaminen on meidän tärkeimpiä ja kalleimpia investointeja. Meidän tekeminen on kiinni hyvästä henkilökunnasta. Jos meillä ei ole hyvää henkilökuntaa, niin ei me pystytä tulostakaan tekemään.

– Yksi kriittisimpiä tekijöitä siihen, että yritys menestyy, on hyvä esimiestoiminta.

Konsultit apuna

Antell käyttää rekrytoinnissa apuna konsultteja. Kaikki esimies- ja toimistotyöhön tulevat työntekijät käyvät läpi henkilöarvioinnin. Monipolvisen ja pitkänkin valintajärjestelmän pyrkimyksenä on löytää taloon töihin oikeanlaiset henkilöt.

– Me haluamme, että heillä on riittävä osaaminen ja että he ovat Antell-tyyppiä. Ja sitä tyyppiä me tarkastelemme monessa kohtaa, että henkilöt ovat arvopohjaltaan ja muutenkin brändimme mukaisia, innostuneita, aurinkoisia ja kuuntelevia.

Työntekijöiden etsiminen hidasta ja kallista

Työnantajat haluavat saada valittavista työntekijöistä varmuuden, sillä virherekrytoinnin on laskettu maksavan yrityksille jopa työntekijän vuoden palkan verran.

Antellissa yhden avaintyöntekijän rekrytointikustannukset voivat nousta jopa yli kymmeneen tuhanteen euroon. Aikaa henkilön etsimiseen ja kouluttamiseen voi kulua kuukausia.

Tämän vuoksi työntekijöistä halutaan pitää kiinni. Aina se ei kuitenkaan onnistu, Anttila kertoo.

– On ikävää, että henkilö on vaikka vajaan vuoden ja lähtee pois. Semmoisia meillä on jokunen sattunut muutaman vuoden aikana. Ne on tietenkin aina työllistäviä, koska sitten meidän täytyy aloittaa rekrytointiprosessi alusta.