Video: Tampereelle muuttaa tuhansia uusia asukkaita joka vuosi

Tampere peittoaa naapurikunnat väestökasvussa yhä selvemmin, lapsiperheiden muuttovoitto ympäryskuntiin tyrehtyi pari vuotta sitten.

Tampere
Yle Uutiset Pirkanmaa: Tampere peittoaa naapurikunnat väestökasvussa yhä selvemmin
Yle Uutiset Pirkanmaa: Tampere peittoaa naapurikunnat väestökasvussa yhä selvemmin

Tampere peittoaa naapurikunnat väestökasvussa yhä selvemmin. Kehitys on samanlainen kuin muuallakin Suomessa eli ihmiset hakeutuvat entistä useammin suuriin kaupunkeihin.

Tämän vuoden ennakkotietojen mukaan kolme muuttajaa neljästä suuntaa Tampereelle ja yksi johonkin seitsemästä kehyskunnasta.

Lapsiperheiden muuttovoitto ympäryskuntiin tyrehtyi pari vuotta sitten. Tampereen apulaispormestarin Pekka Salmen mukaan tamperelaiset lapsiperheet eivät muuta enää naapurikuntiin, kuten taannoin oli hyvin yleistä.

– Tampereella on merkittävä muutos tapahtunut asumisen suhteen. Meillä on omakotitonttien kysyntä romahtanut. Se varmaan selittää myös sitä, minkä takia naapurikuntiin ei haluta muuttaa omakotitalotonttien perässä.

Tampereella tämä tietää myös paineita palveluiden tuottamiseen, sanoo Pekka Salmi, jonka mukaan muuttoliike näkyy monella tavalla.

– Päiväkoteja rakennetaan semmoinen 1-2 vuodessa lisää ja kouluihin pitää investoida. Investoidaan seiniin ja katuihin ja puistoihin.

Kaikkiaan Tampereella odotetaan muuttavan tuhansia uusia asukkaita joka vuosi. Ennusteiden mukaan tamperelaisia olisi neljännesmiljoona vuonna 2030.