Hyppää sisältöön

Yle keskittää omia studiotuotantojaan Tampereelle

Yle vahvistaa toimintaansa Tampereen Mediapoliksessa. Suunnitelmat tarkentuvat ensi vuonna.

Tampereen Mediapoliksessa on kuvattu mm. parhaillaan televisiossa nähtävä Jäätävä seikkailu -joulukalenteri. Kuva: Mika Kanerva / Yle

Yle siirtää luovien sisältöjensä studiotekemistä Helsingin Pasilasta Tampereen Mediapolikseen. Samalla Mediapoliksessa nykyisin tehtäviä ohjelma-alueita vahvistetaan.

Ylen alueellista verkkotekemistä siirretään jatkossa Tampereelle, ja siellä myös koostetaan alueelliset tv-uutiset. Tampereen Mediapoliksesta tehdään Ylen omien studiotuotantojen pääkeskus. Samalla siitä tulee myös ensisijainen tv-ulkotuotantojen ja muun muassa tapahtumaurheilun lähtöpaikka.

– Olemme viime vuosina rakentaneet Mediapolista yhteistyössä Tampereen kaupungin ja paikallisten toimijoiden kanssa. Yle on myös investoinut teräväpiirtotekniikkaan, kuvaushalliin ja alue-tv-uutisten studioihin sekä toimitiloihin. Tavoitteemme on, että Ylen panostukset viihteeseen, tapahtumiin ja  kumppanuuksiin edistävät jatkossa sekä Mediapoliksen että koko luovan alan elinvoimaa, sanoo Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen tiedotteessa.

Muutokset tullaan tekemään pääosin vuonna 2018. Tällä hetkellä Mediapoliksessa työskentelee vajaa 400 yleläistä.