Turkulainen Admares toimittaa Dubaihin kymmenen kelluvaa huvilaa

Kelluvat luksushuvilat rakennetaan Raumalla. Dubaihin ne toimitetaan ensi syksynä.

arkkitehtuuri (erikoisala)
Havainnekuva kelluvasta luksushuvilasta.
Dubai Properties

Turussa toimiva Admares rakentaa kymmenen kelluvaa luksushuvilaa ja kolme ravintolakokonaisuutta, jotka toimitetaan Dubaihin syksyllä 2017.

– Huvilat on kooltaan 200–400 neliötä ja niissä on 2–4 maakuuhuonetta, ulkoterassi ja uima-allas, kertoo Admaresin toimitusjohtaja Mikael Hedberg.

Tilaaja on yksi Dubain suurimmista rakentajista ja kiinteistökehittäjistä Dubai Properties. Se on tilannut Admaresilta osan rakenteilla olevan Marasi Business Bayn ensimmäisen vaiheen rakennuksista.

Marasi Business Bay nousee Dubain kanavan varrelle noin puolen kilometrin päähän Dubain keskustasta. Se rakennetaan suurimmaksi osaksi veden päälle. Kelluvat suomalaistalot tulevat olemaan oleellinen osa alueen arkkitehtuuria. Ne ovat myös koko Arabiemiraattien ensimmäiset kelluvat huvilat.

Havainnekuva kelluvasta luksushuvilasta.
Dubai Properties

Marasi Business Bayn valmistuessa sen rantabulevardilla on pituutta 12 kilometriä. Vieraita palvelemaan rakennetaan viisi palmujen reunustamaa huvivenesatamaa, joissa on yhteensä 700 laituripaikkaa.

Huvilat valmistuvat Raumalla

Tilauksen vaatimat työt Raumalla aloitettiin lokakuussa. Koko tuotanto, tekninen suunnittelu, johto ja rakentaminen tapahtuvat Suomessa. Rakennusten arkkitehtisuunnittelu toteutetaan yhdessä Sigge Arkkitehdit Oy:n kanssa ja sisustussuunnittelu Kudos Dsign Oy:n kanssa. Molemmat yhtiöt ovat turkulaisia.

Havainnekuva kelluvasta luksushuvilasta.
Dubai Properties

Kuten edelliset projektit tämäkin toimitetaan tilaajalle avaimet käteen -periaatteella. Huvilat ja ravintolarakennukset rakennetaan Raumalla täysin valmiiksi ja kuljetetaan sieltä Dubaihin syksyllä 2017.

Mikael Hedberg kertoo, että Admares käy parhaillaan neuvotteluja uusien kelluvien huviloiden tilauksista.

– Neuvottelut on loppusuoralla. Ehkä kuukausi tai pari menee niin sitten pitäisi olla seuraava kauppa sisällä.

Hedberg sanoo, että suurin kiinnostus kelluvia taloja kohtaan on Lähi-idässä ja Aasiassa.

– Tämä antaa uusia mahdollisuuksia rakentaa kiinteistöjä ranta-alueille, mitkä on siellä yleensä rakennettu jo täyteen.

Ensimmäinen satsi lähtee pian merimatkalle

Joulukuun alussa Admares esitteli Rauman telakalla valmistuneen 6000 neliön kelluvan luksushuvilan, jota lähdetään pian viemään meriteitse tuntemattomana pysyttelevälle tilaajalle salaiseen kohteeseen.

Keväällä uutisoitiin, että Admares toimitti Dubaihin luksushotelli Burj Al Arab Jumeirahin edustalle 10 000 neliömetrin suuruisen Burj Al Arab Terrace -terässaaren.

Juttua muutettu lisäämällä toimitusjohtajan kommentit kello 15:56.