1. yle.fi
  2. Uutiset

Kenen tarina pitäisi kertoa? Yle Lappeenranta etsii eteläkarjalaisia sankareita

Yle Lappeenranta juhlistaa ensi vuonna itsenäisen Suomen juhlavuotta kertomalla tarinoita tämän päivän Suomesta. Kerro meille, kuka on mielestäsi eteläkarjalainen arjen sankari tai henkilö, joka on tehnyt sinuun vaikutuksen.

Etelä-Karjala
Ihmisiä Pien-Saimaan jäällä
YLE Lappeenranta

Yle Lappeenranta etsii Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi eteläkarjalaisia sankareita.

– Haluamme juhlistaa Suomen itsenäisyyden juhlavuotta kertomalla tarinaa tämän päivän Suomesta. Haluamme tuoda esiin niitä henkilöitä, jotka vaikuttavat siihen, että lähiympäristömme ja koko Suomi on maa, josta voimme olla ylpeitä ja jossa meidän on hyvä asua, Yle Lappeenrannan sisältövastaava Johanna Luukko kertoo.

Kerro meille ihmisistä, jotka tekevät ihmeitä arjessa, parantavat elämänlaatua ympärillämme tai ovat tehneet sinuun vaikutuksen. He voivat olla suuria tuntemattomia, tunnettuja vaikuttajia tai tulevaisuuden tekijöitä. Sankareita, naisia ja miehiä, löytyy paljon historiasta, mutta nyt nostamme esiin henkilöitä, jotka ovat vielä elossa.

– Sankari voi olla kuka tahansa eteläkarjalainen, lapsi tai satavuotias. Esimerkiksi palvelualtis, iloinen kaupan kassa tai järjestysmies, joka tekee talkootyötä jokaisessa SaiPan-pelissä ja Lappeenranta-salin konsertissa. Emme sulje sankaritarinoista pois myöskään talouden ja poliitiikan vaikuttajia, jos heissä on ainesta sankariksi, Luukko jatkaa.

*Kuka sinun mielestäsi ansaitsee tarinansa kerrottavaksi? *

_Sankareita haetaan marraskuun 2017 loppuun saakka, jonka jälkeen Yle Lappeenrannan toimitus valitsee heistä 10–15 Etelä-Karjalan Sankaria esiteltäväksi laajemmin. _

Lähetä ehdokkaasi perusteluineen sähköpostilla osoitteeseen lappeenranta@yle.fi.

Lue seuraavaksi