Hyppää sisältöön

Rintaliivikaupassa myös miehet onnistuvat – tietyin edellytyksin

Miesasiakkaat ovat yhä yleisempi näky naisten alusasuliikkeissä. Kovin puutteellisilla ennakkotiedoilla lahjaostoksilla ei välttämättä pärjää.

Erikoisliikkeistä kysytään myös uima-asuja ja proteesituotteita läpi vuoden, Hanna-Riikka Sipola kertoo. Kuva: Arto Veräjänkorva / Yle

Miesasiakkaan astuminen sisään rintaliivikaupan ovesta ei suinkaan pilaa myyjän päivää, vakuuttaa oululaisessa alusasuliikkeessä palveleva Hanna-Riikka Sipola.

Ihanaa, että miehet käyvät ostoksilla

Hanna-Riikka Sipola

– Päinvastoin, kaikki ovat tervetulleita. Ihanaa, että miehet käyvät ostoksilla ja ajattelevat puolisonsa parasta. Että hänellä olisi hyvät ja laadukkaat alusasut joka päivä.

Osaava miesostaja ei suinkaan levittele vain käsiään, kun myyjä kyselee puolison mittoja. Rintaliivien osto onnistuu parhaiten, jos pariskunta on valmiiksi liikkeen vakioasiakas. Silloin tarvittavat tiedot löytyvät kaupan asiakastietokannasta.

– Merkki, malli ja kokotiedot pitäisi olla aika tarkasti etukäteen tiedossa, sitten onnistuu. Laadukkailla tuotemerkeillä mallit ja koot pysyvät samoina. Siten liivejä pystyy ostamaan sovittamatta, ja valitsemaan värejä milloin vain, Sipola sanoo.

– Muutoin suosittelemme kyllä lahjakorttia.

Ensikertalaisia ajatellen Hanna-Riikka Sipola muistuttaa, että rintaliivejä ei voi ostaa avokaupalla eikä viedä kotiin sovitettavaksi.

– Alusasuilla ei ole vaihto- ja palautusoikeutta ihan hygieniasyistä, että valinnan pitää osua kyllä kerralla oikeaan.

.
.