Öljytankkeriturma lähellä Suomenlahdella – Liikennevirasto: Kaksi alusta oli törmätä yöllä Hangon eteläpuolella

Suurempi tankkeri kääntyi yllättäen kohti pienempää alusta.

rahtilaivat
Arvioitu paikka, jossa tankkerit olivat lähellä törmätä toisiinsa.
Arvioitu paikka, jossa tankkerit olivat lähellä törmätä toisiinsa.Yle Uutisgrafiikka

Kaksi öljylastissa ollutta tankkeria oli törmätä aamuyöllä Suomenlahdella Hangon eteläpuolella, tiedottaa liikennevirasto. Yhteentörmäykseltä vältyttiin liikenneviraston Suomenlahden meriliikennekeskuksen ansiosta.

Liikenneviraston mukaan pienempi alus oli väistämässä suurempaa tankkialusta meriteiden sääntöjen mukaisesti. Uhkaava tilanne syntyi, kun suurempi alus yllättäen kääntyi kohti pienempää tankkeria. Tässä vaiheessa meriliikennekeskus puuttui tilanteeseen, ja kreikkalainen alus lopetti kääntymisen.

– Kreikkalaisaluksen kääntymisen syy ei ole tiedossa, kertoi vuoroesimies Pekka Hiltunen Suomenlahden meriliikennekeskuksesta.

Alukset ohittivat toisensa lopulta vain muutaman sadan metrin etäisyydellä toisistaan. Pienempi alus oli liberialainen 146 metriä pitkä tankkeri, jonka lastina oli 11 565 tonnia öljyä. Suurempi alus oli kreikkalainen 244-metrinen tankkialus. Sen lastina oli 84 400 tonnia öljyä.

Tapahtumapaikka oli meriiikennekeskuksen mukaan noin 20 merimailia Hangosta etelään.

Suomalaisviranomaiset toimittavat tapauksesta tietopyynnön Kreikan viranomaisille, koska uhkaavan käännöksen tehnyt alus on liputettu Kreikkaan.