Hyppää sisältöön

Oikeuskansleri Jonkka rauhoittelee lainvalmistelukohua – "Ei liity ajankohtaista dramatiikkaa"

Ongelmia lainvalmistelussa on ollut muillakin hallituksilla. Sipilän hallituksen ongelmaksi Jonkka on maininnut sen, että kiire ja poliittinen paine saattavat syrjäyttää hyvän lainvalmistelun periaatteet.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka. Kuva: Yle

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka rauhoittelee Helsingin Sanomien (siirryt toiseen palveluun) haastattelusta alkunsa saanutta kohua.

– Kohu on lähtenyt elämään omaa elämäänsä, enkä näe sillä enää yhteyttä haastattelussa esittämääni. Mitään ajankohtaista dramatiikkaa asiaan ei liity, Jonkka kirjoittaa sähköpostissaan Ylelle.

Viestissä hän kuvailee, että parhaan kuvan ongelmista, joita lainvalmistelussa oikeuskanslerin mukaan on, saa oikeuskanslerin kertomuksesta (siirryt toiseen palveluun) vuodelta 2014.

Jonkka on sairauslomalla eikä halua kommentoida asiaa enempää.

Helsingin Sanomat julkaisi tänään sunnuntaina Jonkan haastattelun, jossa hän moitti pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen lainvalmistelua. Jonkan mukaan eräissä hallituksen esityksissä on ollut suuria perustuslaillisia ongelmia. Ongelmia on ollut aiempienkin hallitusten lainvalmistelussa.

Helsingin Sanomien haastattelussa Jonkka painottaa, että huolestuttavinta Sipilän hallituksen toimissa on se, että kiire ja poliittinen paine saattavat syrjäyttää hyvän lainvalmistelun periaatteet.

.
.