Hyppää sisältöön

Sudet tappoivat ja söivät lampaita lähellä asutusta Loviisassa – "Koira ei pysty syömään tällaista määrää lihaa"

Sudet jatkoivat matkaansa Pyhtäälle, josta niiden jäljet löydettiin sunnuntaina. Sudet juoksivat Pyhtäällä villisikalauman perässä.

Arkistokuva Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Kaksi sutta on tappanut neljä lammasta Ruotsinpyhtään Suomenkylässä, Loviisassa. Sudet kävivät lampaiden kimppuun paikallisen lampurin tilalla, noin 200 metriä asutuksesta.

Paikallisen riistanhoitoyhdistyksen suurpetoyhdyshenkilö Tom Rikberg kävi paikalla viikonloppuna. Hänen mukaansa ei ole epäilystäkään, etteikö kyseessä olisi ollut susi.

– Jokaisella suurpedolla on erilaiset jäljet ja tekotapa. Tekotavasta erottaa helposti suden esimerkiksi koirasta. Koira ei esimerkiksi pysty syömään tällaista määrää lihaa. Koira myös käy kiinni eri tavalla, Rikberg kertoo.

Tapaus sattui lauantaina. Rikberg kertoo, että susia on nähty Ruotsinpyhtään alueella useasti viime viikolla.

– Susista on myös aiempia havaintoja lännen suunnalla, joten ne ovat tulleet sieltä, hän epäilee.

Rikberg pitää tapausta harvinaisena alueella. Hän muistaa viime vuosilta vain yhden suden hyökkäyksen. Silloin susi tappoi koiran Lapinjärvellä.

Ruotsinpyhtään susista kertoi ensin Loviisan Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Sudet jatkoivat matkaansa Kymenlaaksoon

Teon jälkeen susien jäljet johtivat Pyhtään suuntaan. Pyhtään riistanhoitoyhdistyksestä kerrotaan, että jäljet löydettiin Myllykylästä sunnuntaiaamuna. Susien jälkien läheltä löytyi villisikojen jälkiä.

– Löysin susien jäljet, jotka olivat sentilleen samankokoiset kuin Ruotsinpyhtään susien. Susia oli kaksi ja ne ovat juosseet villisikalauman perässä, kertoo toiminnanohjaaja Ari Luoma.

Luoma uskoo susien jatkaneen matkaansa idän suuntaan, sillä jäljet johtivat kohti Kananiemeä. Sudet eivät aiheuta tällä hetkellä toimenpiteitä riistanhoitoyhdistykselle.

– Sudet ovat aina vähän hankalia tapauksia. Ne voivat liikkua yön aikana kymmeniä kilometrejä. Nyt niillä on ravintoa muutamaksi päiväksi, sitten ne etsivät uuden kohteen, Luoma sanoo.

.
.