Poliisi selvitti Mikkelin mystiset räjähdykset – Dynamiitti varastettiin lukitsemattomasta kontista

Yöaikaan tapahtuneet räjäytykset poikivat lukuisia yhteydenottoja poliisiin.

räjähdysaineet
Dynamiittipötkö
YLE

Poliisi on selvittänyt Mikkelissä marraskuussa tapahtuneet räjäyttelyt. Rikoksesta epäillään neljää parikymppistä mikkeliläistä miestä. Tekoja on tutkittu epäiltynä räjähderikoksena. Osalla miehistä on vähäistä omaisuusrikostaustaa.

Räjäytyksiä tehtiin marraskuun puolivälissä kolme kertaa yöaikaan tai illalla Ihastjärvellä sijaitsevalla soramonttualueella. Räjäyttelyn äänet poikivat useita yhteydenottoja poliisiin. Miehet räjäyttivät muun muassa kuusen ja erinäistä romua. Poliisin mukaan motiivina oli ilmeisesti lähinnä kokeilunhalu.

– Esitutkinnassa ei ole tullut ilmi sen kummempia suunnitelmia tai tavoitteita räjäyttelyyn liittyen. Enemmänkin vaikuttaa siltä, että on ollut kiinnostusta räjähteisiin ja joku on sitten tiennyt, mistä niitä voisi löytyä, sanoo rikoskomisario Johanna Parviainen.

Alueella liikkuu paljon esimerkiksi koiranulkoiluttajia, mutta suoranaiseen vaaraan sivullisia ei poliisin mukaan joutunut.

Räjäyttelyssä käytetty dynamiitti oli varastettu paikallisen louhintayrityksen lukitsemattomasta kontista. Räjähteiden säilyttämistä tutkitaan niin ikään epäiltynä räjähderikoksena.

Esitutkinnassa on saatu anastetuista räjähteistä takaisin huomattava määrä dynamiittia ja useita nalleja. Pääepäillyn hallusta on esitutkinnassa löytynyt myös katkaistu haulikko. Asiaa tutkitaan epäiltynä ampuma-aserikoksena.