1. yle.fi
  2. Uutiset

Saara Aalto palaa Suomeen ja paljastaa jatkosuunnitelmansa

Toisen sijan X Factorissa saavuttanut ja Suomea maailmankartalle laulanut Saara Aalto palaa kotiin tiistaina juhlittuna sankarina. Yle striimaa iltapäivällä tiedotustilaisuuden, jossa paljastetaan Aallon tulevat aikeet.

Saara Aalto
Saara Aalto X Factor -kilpailun finaalissa 11. joulukuuta.
Saara Aalto X Factor -kilpailun finaalissa Lontoon Wembley-stadionilla 11. joulukuuta.AOP

Vaikka Saara Aalto tuli laulukisassa kakkoseksi, saa hän tiistaina voittajan kotiinpaluun. Flunssaa potenut laulaja laskeutuu Helsinki-Vantaan lentokentälle hieman ennen puolta yhtä iltapäivällä. Paikalle odotetaan sankkaa ihailijajoukkoa.

Juhlat jatkuvat illalla helsinkiläisessä sateenkaarikansan suosimassa DTM-yökerhossa iltakymmeneltä. Samassa paikassa järjestettiin runsas viikko sitten kisakatsomo, jossa jännitettiin Saara Aallon finaaliesiintymistä.

Suurin kiinnostus kohdistuu kuitenkin siihen, mitä Saara Aalto aikoo tehdä seuraavaksi. X Factor -kilpailuun liittyvä kiertue vie Aallon ensi vuonna pariksi kuukaudeksi Ison-Britannian kiertuelavoille. Tammikuussa hän esiintyy hieman yllättävässä seurassa, suosikkitubettajien Lakon ja Herbalistin kanssa Vihti Ski Centerin Alpentreffen-tapahtumassa.

Muut Aallon suunnitelmat ovat olleet vielä hämärän peitossa, mutta useissa arvioissa on spekuloitu sillä, että kakkossija antaa artistille huomattavasti suuremman vapauden uransa suhteen kuin kilvan voitto.

Mahdollista esimakua Saara Aallon lähitulevaisuudesta antaa se, että hän esiintyy neljältä alkavassa tiedotustilaisuudessa, jonka järjestää Suomen Sony Music. Yhtiön toimitusjohtaja Wemppa Koivumäki hehkutti viikko sitten Aallon lahjakkuutta ja arveli tällä olevan potentiaalia ensimmäiseksi suomalaiseksi viihdemusiikin maailmantähdeksi.

– Saaraan [Aaltoon] liittyen olemme jo useaan otteeseen tavanneet globaaleja tyyppejä. Kyllä se kommentti on ollut siellä, että tässä on ihan mieletön talentti. Varmasti hänelle löytyy paikka ja menestys musiikkimaailmassa globaalisti, Koivumäki sanoi Yle Radio Suomen Ajantasan haastattelussa.

Yle striimaa Areenaan Saara Aallon lehdistötilaisuuden hotelli Kämpistä.

Lue seuraavaksi