Maahanmuuttovastainen mielenilmaus Joensuussa – poliisivalvontaa ja ylimääräisiä vahtimestareita

Islamia ja turvapaikanhakijoita vastustava Suomi ensin -liike järjestää maanantaina mielenilmauksen samaan aikaan, kun Joensuun kaupunginvaltuusto kokoontuu.

mielenosoitukset
Suomi ensin -liikkeen tapahtumatieto Facebookissa.
Suomi ensin -liikkeen tapahtumatieto Facebookissa

Joensuussa varaudutaan maahanmuuttovastaiseen mielenilmaukseen, jonka on määrä alkaa maanantaina illansuussa samaan aikaan, kun kaupunginvaltuusto kokoontuu kaupungintalossa.

Kaupunki on varautunut mielenilmaukseen ylimääräisin vahtimestarein, kertoo viestintäpäällikkö Ville Moilanen.

– Valtuuston kokous on avoin kansalaisille, mutta kokousta ei saa häiritä eikä siellä saa osoittaa mieltään, toteaa Moilanen.

Asialistalla on tavanomaista hallinnollista päätettävää eli muun muassa kaupungin organisaatiomuutos, Heinävaaran yläkoulun uudisrakennus sekä uusien johtajien valitseminen.

Esimerkiksi huuteluun lehtereiltä puututaan.

Antti Lehikoinen

Mielenilmauksen nimenä on Suomi ensin! Joensuulaiset ensin! ja järjestäjänä on islamia ja turvapaikanhakijoita vastustava Suomi ensin -liike. Tapahtumasta on tehty yleisenä kokouksena ilmoitus poliisille 19. joulukuuta yöllä kello 3.27.

Tapahtuma on jaettu Facebookissa liki 500 ihmiselle, mutta osallistujia olisi tulossa paikalle ainoastaan 13 (tilanne puoleltapäivin).

Rasisminvastainen työryhmä luottaa poliisivalvontaan

Komisario Antti Lehikoinen sanoo, että poliisi seuraa mielenilmausta jo virkavelvollisuuteenkin kuuluvana asiana.

– Esimerkiksi mahdolliseen huuteluun lehtereiltä puututaan, toteaa Lehikoinen.

Joensuun seudun rasisminvastainen työryhmä luottaa poliisin ammattitaitoon, ettei mielenilmauksesta synny uhkaa ulkopuolisille henkilöille.

Eri viranomaisista ja järjestöihmisistä koostuvasta työryhmästä huomautetaan, että Suomi ensin -liikkeen järjestämissä mielenilmauksissa on aiemmin esiintynyt väkivaltaisuuksia.