Kansanedustajavieras Satu Hassi iloitsee Tampereen keskustasuunnitelmista

Tamperelaisen Hassin mielestä pyöräilyolot ovat parantuneet, mutta vielä riittää kehitettävää.

Satu Hassi
Kansanedustaja Satu Hassi
Kansanedustaja Satu Hassi kaipaa Tampereelle kunnollista pyöräverkkoa.Terri Niemi / Yle

Innokkaana pyöräilijänä tunnettu Satu Hassi pitää Tampereen Hämeenkadun suunnitelmia "valtavana edistysaskeleena".

– Olen erittäin iloinen suunnitelmista, joiden mukaan kaupungin sydänalue pyhitetään joukkoliikenteelle, pyöräilijöille ja kävelijöille.

Hassin mielestä Tampereen pyöräilyoloissa on muutenkin tapahtunut parannusta. Hän pitää hyvinä uudistuksina muun muassa Rongankadun jatkeena olevaa radan alitusta sekä Finlaysonin ja Sähkölaitoksen patosiltoja.

Satu Hassi kaipaa silti kaupunkiin kunnollista pyöräverkkoa, joka lähtee sujuvan pyöräilyn tarpeesta. Silloin ihmiset myös pyöräilevät.

– Kuulin eräältä pyöräilyasiantuntijalta, että Kööpenhaminassa on vähemmän pyörätiekilometrejä kuin esimerkiksi Helsingissä. Siellä pyörätiet on suunniteltu niin, että pyörä on selkeästi nopein tapa liikkua muutaman kilometrin matkoja.

– Suomessa paikallisliikenteen suunnittelu on kuitenkin monta kymmentä vuotta lähtenyt pääasiassa autoista, ja pyöräily ja kävely ovat oheisasioita, jotka muistetaan jos muistetaan.

Voit kuunnella Hassin koko haastattelun Yle Areenasta.

Pirkanmaan kansanedustajat ovat syksyn aikana kukin vuorollaan Yle Tampereen vieraana. Jutut kuullaan radiossa taajuudella 99,9 mHz maanantaisin kello 16.30 jälkeen. Yle Areenassa keskusteluista julkaistaan pidempi versio.