1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu- ja liikuntaseurat

Talkoolaiset pakkaavat vuorotyönä 100 000 joulujuustopakettia Joensuussa

Kolme Lions Club -seuraa ja neljä urheiluseuraa ovat purkaneet jouluruuhkaa Valion tehtaalla Joensuussa.

urheilu- ja liikuntaseurat
Emmentaljuustoa
Emmental on myös suomalaisten suosima juusto. Mikä suomalainen musiikki antaisi sille lisäpotkua? Christoph Ruckstuhl / EPA

JoensuuValion Joensuun tehtaalla joulunalusaika on vuoden kiireisin. Juustolahjapaketteja on kasattu kahdessa vuorossa talkoovoimin jo marraskuusta lähtien.

Joensuun pakkaamolta lähtee yrityslahjoiksi ja kauppoihin myytäväksi lähes 100 000 joulujuustopakkausta ympäri Suomen.

Valion Joensuun tehtaan tuotantosuunnittelija Petteri Könönen kertoo, ettei jouluruuhkaa saada puretuksi omin voimin ja siksi talkooavuksi on pyydetty kolme Lions Club -seuraa ja neljä urheiluseuraa. Yhteensä talkoissa on ollut mukana noin 350–450 ihmistä.

Muun muassa joensuulainen FB Factor -salibandyseura on ollut osallisena pakkaustalkoissa. Seuran valmentajana työskentelevä Markus Holopainen kertoo, että yhteensä noin 50 pelaajan vanhemmat osallistuivat urakkaan.

Talkootyöstä saatu palkkio käytetään lyhentämättömänä juniorijoukkueiden kustannuksiin, esimerkiksi matkakuluihin.

– Näistä kuudesta työvuorosta saatu tuhansien eurojen korvaus on seurallemme ihan merkittävä summa, Holopainen hymyilee.

Usealle seuran pelaajan vanhemmalle juustojen pakkaustalkoot ovat tuttua hommaa jo aikaisemmilta vuosilta. Holopaiselle tämän vuoden urakka oli jo seitsemäs laatuaan.

Holopainen kertoo, että vaikka seura kokosi yhteensä noin 15 000 juustopakettia, eivät juustot alkaneet vielä kyllästyttämään, ainakaan häntä itseään.

– Vesi kielellä niitä joutui välillä pakkaamaan ja olisi tehnyt mieli maistella talkoiden ohessa, Holopainen naurahtaa.

Lue seuraavaksi