1. yle.fi
  2. Uutiset

Video: Tampere siirtyy sähköbussiaikaan – ensimmäinen onnikka täyttyi tungokseen saakka

Pyynikintorilta Rauhaniemeen kulkeva bussi täyttyi matkustajista, jotka pääsivät kulkemaan hiljaisella ja päästöttömällä ajoneuvolla.

sähkölinja-auto
Sähköbussi tampere linja 2
Pyynikintorilta Rauhaniemeen kulkeva bussi täyttyi matkustajista, jotka pääsivät hiljaisen ja päästöttömän ajoneuvon kyytiin. Ajan mittaan Tampereelle saatetaan hankkia yhä enemmän sähköllä kulkevia linja-autoja.

Ensimmäinen sähköbussi otettiin käyttöön Tampereella maanantaina. Pyynikintorilta Rauhaniemeen kulkeva linja-auto täyttyi tungokseen saakka matkustajista, jotka pääsivät matkustamaan hiljaisella ja päästöttömällä ajoneuvolla. Ja mukavalta meno tuntui mm. tamperelaisen Riitta Tunturin mielestä.

– Oikeen pehmeeltä. Ja täällä on hyvä tunnelma, kun ollaan niin innostuneita tästä asiasta.

Myös linja-autoa kuljettanut Jorma Lempinen piti matkaa mielenkiintoisena.

– Täytyy sanoa, että aivan historiallinen tilanne päästä tämmöistä kokeilemaan ja autohan on ihan huippunykyaikaa. Tämä on itsellekin ihan uutta, mitä tässä tehdään.

Tampereelle sähköisiä linja-autoja on hankittu Puolasta kaikkiaan neljä ja loput niistä otetaan käyttöön tämän viikon aikana. Ajan mittaan Tampereelle saatetaan hankkia yhä enemmän sähköllä kulkevia busseja.

Dieselbussiin verrattuna sähköiset bussit maksavat kaksi kertaa enemmän, mutta ympäristön lisäksi ne säästävät huoltokustannuksia. Myös akut ovat kehittyneet siten, että muutaman minuutin latauksella voidaan ajaa vähintään 10 kilometriä.

Sähköisiä linja-autoja on koekäytössä myös muun muassa Turussa ja Espoossa.

Lue seuraavaksi