XAMK palkkaa uusia työntekijöitä Mikkeliin – ”Osa irtisanotuista voi pärjätä haussa”

Kuva: Kuvakaappaus Xamkin nettisivuilta

Vuoden vaihteessa aloittava Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK palkkaa yli 20 uutta asiantuntijaa Mikkelin kampukselle. Rekrytoinnin mahdollistaa Mikkelin ammattikorkeakoulu MAMK:in hankkima ulkopuolinen rahoitus tutkimus- ja kehittämistoimintaan.

Tutkimus- ja kehittämistoiminnan parissa työskentelee Mikkelin kampuksella tällä hetkellä jo noin sata asiantuntijaa. Ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko pitää uutta rekrytointia poikkeuksellisena valtakunnankin tasolla.

– Kaikki uudet työpaikat tulevat Mikkeliin. Mikkelin ammattikorkeakoulussa hanketoiminta on Suomen suurinta kaikista ammattikorkeakouluista, Koivikko kertoo.

Juuri irtisanottiin, nyt jo palkataan

Mikkelin ammattikorkeakoulu irtisanoi hiljattain Etelä-Savosta 11 työntekijää muun muassa opetus- ja tukitoiminnoista.

– Päättynyt yt-prosessi ei liity hankkeisiin, niiden rahoituspäätökset tulivat vastikään. Kyse on eri toimialoista ja osaamisvaatimuksista sekä eri rahoituspäätöksistä.

Koivikko pitää mahdollisena, että osa irtisanotuista voi pärjätä myös uusien tehtävien hakuprosessissa.

Suurin yksittäinen XAMK:in kehittämishanke työllistää alkuvaiheessa yhdeksän ihmistä. Se on luovutetun Karjalan alueen vanhimman säilyneen väestötietokannan digitaalinen tallentaminen. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt hankkeeseen 600 000 euroa strategiarahoitusta kolmelle seuraavalle vuodelle.

XAMK: ammattikorkeakoulun tutkimusaloja ovat muun muassa metsä ja ympäristöteknologia, digitaalinen liiketoiminta ja hyvinvointi.

Savonlinnan kampuksen vahvuus on puukuidun tutkimus, jonka parissa työskentelee yli kaksikymmentä tutkijaa.