Anvian pienosakkaiden sappi kiehahtanut Virian johdolle

Anvian pienosakkaita närästää nimensä Viriaksi muuttaneen yhtön johtaminen ja toiminta. Puheenjohtaja Vesa Routamaa sanoo, ettei muutoksia parempaan ole odotettavissa, ellei yhtiön johtoportaaseen tehdä muutoksia.

talous
Viria
Viria-konserni

Anvian pienosakkaat kritisoi voimakkaasti Viriaksi nimensä muuttaneen yhtiön johtoa ja toimintaa. Pienosakkaiden mielestä Virian strategiassa ei ole mitään sellaisia uusia aineksia, joilla liikevaihtoa voitaisiin merkittävästi kasvattaa.

Yhtiö on sanonut tavoittelevansa 120 miljoonan liikevaihtoa neljässä vuodessa.

– Strategiasuunnitelmat ovat hieman kevyehköllä pohjalla. Näitä samoja asioita on pyritty tekmään vuosikausia, onnistumatta. Nyt jatketaan samoilla linjoilla ja kuvitellaan, että liikevaihto nousee 50 prosenttia kolmessa vuodessa. Kyllä se osakkaita hieman huolestuttaa tai hämmentää, sanoo pienosakkaiden puheenjohtaja Vesa Routamaa.

Pienosakkaat pitävät myös yhtiön pörssiin listautumista vuoteen 2020 mennessä epärealistisena.

Yhtiön varoja on lisäksi hukattu ja hoidettu huonosti, pienosakkaat kritisoi. Anvia muun muasa myi Findan osakkeet väärään aikaan.

– Yhtiökokous olisi pitänyt pitää silloin jo, kun alun perin ylimääräinen yhtiökokous olli ajoitettu, ja vaihtaa hallintoneuvosto ja saada lisää asiantuntemusta yrityksen hallitukseen, Routamaa kritisoi.

Hänen mukaansa näin olisi päästy nopeasti puhtaalta pöydältä kehittämään uutta Anviaa eli Viriaa.

Vesa Routamaan mukaan joukkopakoa Anviasta ei ole, mutta osa osakkeenomistajista on nyt luopunut osakkeistaan huonolla hinnalla.

– Osakekauppoja ei onneksi ole paljon. Jotkut ovat tosin luopuneet osakkeistaan huonolla hinnalla. Mitään järkeä siinä ei ole, koska aika on huonoin mahdollinen.

Routamaan mukaan hinta on ollut nyt 650 eurosta tuhanteen euroon, kun parhaimmillaan osakkeesta maksettiin noin 2500 euroa. Pienosakkaat pyrkii yhtiön arvon nostamiseen, ja hänen mukaansa se on mahdollista uusin eväin parissa vuodessa.