Kotka suosittelee palkattomia vapaita ja kieltää ylityöt jatkossakin

Kaupunginhallitus linjasi henkilöstösäästöistä maanantaina. Sairauspoissaolojen pitämisestä omalla ilmoituksella kaivataan vielä lisäselvityksiä.

Kotka
Mies niistää.
Kotka ei päättänyt vielä, jatkaako se sairauspoissaolojen omailmoitus-käytäntöä.Hanna Lumme / Yle

Kotkan kaupunki säästää jatkossakin työntekijöiden talkoovapailla ja ylityökiellolla. Ylityökielto tuli voimaan muutama vuosi sitten, ja sen avulla Kotka on vähentänyt ylitöistä aiheutuvia kustannuksia satoja tuhansia euroja vuosittain.

Kaupungin ylityökustannukset ovat pudonneet muutamassa vuodessa miltei puolella. Ylityöt maksoivat Kotkalle viime vuonna noin 430 000 euroa, kun kustannukset vielä vuonna 2012 olivat vajaat 800 000 euroa. Linjauksen mukaan pääsääntöisesti ylitöitä ei tehdä kuin erittäin painavista ja perustelluista syistä.

Työntekijöille on myös suositeltu palkattomien vapaiden pitämistä. Niitä saa pitää vuosittain enintään neljä viikkoa. Palkattomista vapaista kertynyt säästö on ollut vuosittain 100 000 ja 200 000 euron välillä.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että ylityökieltoa ja palkattomien vapaiden suosittelemista jatketaan kahdella vuodella. Kotka jatkaa myös virkojen ja toimien täyttökieltoa. Täyttölupakäytännön mukaan avoimeksi tuleva virka tai tehtävä täytetään vain välttämättömissä tilanteissa.

Sairauspoissaolojen käytäntöä selvitetään

Kaupunginhallitus palautti esityksen sairauslomien ilmoitusmenettelyn jatkamisesta valmisteluun lisäselvityksiä varten. Kotkassa on ollut käytössä malli, jossa työtekijä on voinut olla sairauslomalla omalla ilmoituksella viisi päivää. Sairausloman myöntää lähiesimies. Kaupunginjohtaja Henry Lindelöf esitti käytännön vakinaistamista.

Kaupungin selvityksen mukaan toimintamalli on toiminut Kotkassa toivotulla tavalla. Esimiehen myöntämät sairauslomat ovat lisääntyneet ja sairauskäynnit työterveyshuollon lääkärillä vähentyneet. Kaupunki on sairauspoissaolojen ilmoitusmenettelyn avulla vähentänyt työterveyshuoltoon ohjattavia rahoja 1,5 miljoonalla eurolla vuodessa.

Kotkassa vuosina 2014–2016 esimiehen luvalla pidetyt sairauslomat ovat vaihdelleet keskimäärin hieman alle kolmesta päivästä hieman alle neljään päivään. Samana aikana työterveyslääkärin tai -hoitajan todistuksella pidetyt poissaolot ovat olleet keskimäärin 14–16 päivän pituisia.

Työterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan omailmoituksella tehty sairauspoissaolo kestää keskimäärin 1,6 päivää, mutta lääkärintodistuksella pidetty poissaolo kaksi päivää. Tutkimuksessa poissaolot lyhenivät työntekijän arvioidessa itse omaa työkykyään. Sen sijaan, jos lääkäri kirjoittaa sairauslomaa kolme päivää, ne kaikki yleensä pidetään, vaikka kunto sallisi työhön paluun jo aiemmin.